Вукић: Искуство ЕУ корист за грађане Србије

Богато искуство ЕУ у праћењу борбе против корупције и организованог криминала, безбедности граница и рада правосуђа може бити од велике користи грађанима Србије, рекао државни секретар МУП-а Вања Вукић. Грађани Србије у великом броју подржавају приступање, рекао Вукић у Бриселу.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Вања Вукић изјавио је последњег дана скрининга о Поглављу 24 у Бриселу, да ће богато искуство ЕУ у праћењу испуњавања стандарда у борби против корупције и организованог криминала, безбедности граница и рада правосуђа бити од велике користи свим грађанима Србије.

Вукић, који је шеф преговарачке групе у поглављу које се односи на правду, слободе и безбедност, на састанку представника српске делегације и експерата ЕУ, рекао је да грађани Србије у великом броју подржавају приступање ЕУ и да очекују да Министарства и надлежни државни органи ефикасно организују рад на преговорима и да их брзо и ефикасно заврше.

У протекла три дана, српска делегација изнела је виђење до сада постигнутог степена усаглашености, као и планове за даљи рад, наводи се у саопштењу.

"„Наравно, окончање билатералног скрининга је само крај почетка једног великог задатка - наставак усклађивања нашег правног и институционалног поретка у области правде, слободе и безбедности са највишим европским стандардима и доказивања капацитета за успешно испуњавање свих обавеза које проистичу из чланства у ЕУ", нагласио је Вукић, наводи МУП у саопштењу.

Он је рекао да је за Србију предност, а не отежавајућа околност, што је ЕУ развила нови приступ проширењу, са ригорозним стандардима и детаљним праћењем и оцењивањем напретка будућих чланица, што, како је додао, нарочито важи за стандарде из Поглавља 24.

Вукић је истакао и да ће надлежни државни органи као водич за рад имати јасно дефинисане стандарде и критеријуме за отварање преговора, али и за њихово вођење и затварање као и да ће најбољи људи бити стално ангажовани на преговорима и хармонизацији закона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару