Како прочистити оџаке у Оџацима?

Проблеми са водом, гасом, мањком радних места, теме су којима политичари покушавају да придобију бираче у Оџацима. И ови избори прилика су да политичари обећавају, а мештани да се сећају обећанога.

Уочи локалних избора у Оџацима за седам дана, завршни скуп имала је коалиција СПС-ПУПС-Јединствена Србија. Ивица Дачић поручује да та коалиција нема ништа против аутономије Војводине, али да је против разбијања Србије. Око 27.000 бирача бираће између 10 листа представнике у парламенту Оџака. Чиме политичари овога пута покушавају да придобију бираче?

Како прочистити оџаке у Оџацима? Гас је стигао до места, али не и до домаћинстава - и то већ две године. Воде у околним селима има, али није добра за пиће.

За последњих 10 година место је остало без пет и по хиљада становника. Демографски проблеми пратили су економске тешкоће. Око пет хиљада радно способних нема посао.

И ови избори прилика су да политичари обећавају, а мештани да се сећају обећанога.

Скупштинску већину предводи Демократска странка са девет одборника, а по једног има седам партија.

Председник Општине Оџаци Изабела Шерић (ДС) каже да су власти поносне на то што су се Оџаци сврстали у општине у којима расте број запослених и наводи да је запослено 650 грађана, тиме што "смо довели инвеститоре и отворили радна места".

"Мислим да имамо легитимитет да тражимо подршку да наставимо да радимо тим путем", истиче Шерићева.

Недавно је у општину, после 30 година, стигла велика инвестиција, канадска фабрика "Магна", која отвара 450 радних места.

Опозиција за то оспорава заслуге локалним властима. Кажу, заслужна је Република.

Са шест партнера пред бираче ће Српска напредна странка, која предводи најбројнију коалицију.

Душан Марјан из СНС-а замера властима то што, како оцењује, нису решавали горуће проблеме грађана, и наводи да су то вода, азбестне цеви, вода у селу Каравуково, још више радних места, индустријска зона по насељеним местима.

Своје место тражи и Патриотски блок на челу са Демократском странком Србије.

Владимир Кошутић из ДСС-а истиче да је основни принцип те странке да се окупе људи који имају јасну визију о националној и патриотској политици.

"Али, ми то заборављамо. На овим локалним изборима ћемо се бавити искључиво локалним темама", каже Кошутић.

Социјалисти од деведесетих учествују у локалној власти. Није их било само у последњих годину и по.

Ђорђе Богдановић из СПС-а наглашава да је предност коалиције око СПС-а у изборној листи, која представља спој младости и искуства.

Недељу дана уочи избора, међустраначке оптужбе за могућу крађу гласова, њихову куповину и врбовање бирача постају, чини се, део локалног предизборног фолклора.

Ових дана у Оџацима, више посла има и за комуналну полицију.

Зидове, капије и саобраћајну сигнализацију партије користе како би се рекламирале и ту лепе плакате. Партије су опоменуте, а инспекција најављује и казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару