Љајић: Вождовац последњи тест пред изборе

СДП не жели да се прилагођава конфликтној атмосфери у политичком животу Србије, већ намерава да на изборима на Вождовцу грађанима понуди програм заснован на реду у држави, стабилности у друштву и послу за грађане, рекао Расим Љајић.

Предстојећи локални избори на општини Вождовац ће за Социјалдемократску партију бити последњи тест снаге пред изборе у Београду и евентуалне парламентарне изборе и прилика да се у политику врати човечност и пристојност, поручио је лидер те странке Расим Љајић.

Љајић је, на предизборном скупу у оквиру кампање за локалне изборе на Вождовцу, коју социјалдемократе организују под слоганом "Људски. За Вождовац", рекао да превремени парламентарни избори не би допринели стабилности друштва и реформама, али да је то боље решење од атмосфере свађа и напетости која у последње време доминира у друштву.

"Ако ћемо и даље да живимо са лицитирањем да ли ће избора бити или не, боље је да идемо на изборе, јер нас чекају крупни проблеми, јер нам уместо сталних свађа и препуцавања треба конструктивна дебата о томе како да решавамо проблеме друштва и како да људи добију посао", поручио је Љајић.

Према његовим речима, СДП не жели да се прилагођава конфликтној атмосфери у политичком животу Србије, већ намерава, између осталог и на изборима на Вождовцу, да грађанима понуду политику са људским лицем, и програм заснован на трима кључним циљевима: реду у држави, стабилности у друштву и послу за грађане.

"Овај скуп је за нас завршетак успешне кампање на Вождовцу, али и почетак кампање за изборе у Београду и евентуалне парламентарне изборе. Ми се спремамо и за једно и за дуго - ово прво ће сигурно бити по сили закона, ово друго не зависи од нас али морамо бити спремни", рекао је Љајић.

Изразивши уверење да ће СДП бити највеће позитивно изненађење избора на Вождовцу, Љајић је рекао да ће та странка, упркос шансама које јој дају истраживачи јавног мњења, овога пута показати своју реалну снагу.

"Ми смо невидљиви зато што нас у истраживањима нема, зато што их не плаћамо и не радимо истраживања. Боље је да будемо присутни у реалном животу него у њиховим намештеним истраживањима", поручио је Лајић.

Како је подсетио, у последњих 15 година све политичке опције су се измењале у органима власти општине Вождовац и сада покушавају да добију нову шансу за стара обећања, и зато је време да СДП као нова политичка снага и носилац нове политичке културе добије шансу да учествује у извршној власти општине.

"И о нама и о њима грађани ће дати свој суд. Верујемо да ће грађани знати да оцене ко се како понашао у овој кампањи. Забранили смо нашим активистима да куцају људима на врата, да их вуку за рукав, моле и убеђују. Људи су уморни од политике и политичара, и зато ми треба да се боримо за човека а не за његов глас", објаснио је Љајић, чија листа "Расим Љајић Социјалдемократске партија" на изборима учествује под редним бројем четири.

Модел пристојног и цивилизованог политичког активизма СДП и аутенчне социјалдемократске бриге за човека ће, према Љајићевим речима, после Вождовца бити примењен и на свим наредним изборима, и то ће, како је уверен, донети успех.

"Не радују се сви нашим успесима, не радују се сви ни томе што учествујемо на овим изборима. Има много удараца испод појаса, и биће још тих удараца до краја кампање, јер сви сада виде да ми нисмо мали од палубе који учествује да би учествовао - ми учествујемо да бисмо остварили резултат", закључио је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару