Омладина ДС: Веће за Нобелову награду

Дељењем летака становницима престонице, Демократска омладина симболично је упутила захтев председнику Републике да Комисији за доделу Нобелове награде предложи чланове Привременог већа Града Београда.

Демократска омладина је у центру Београда, дељењем летака грађанима, симболично упутила захтев председнику Републике да Комисији за доделу Нобелове награде предложи чланове Привременог већа Града Београда за лауреате из области економије због, како су истакли, идентификовања неправилности у буџету и спасавања Београда од банкрота.

Према речима председнице Демократске омладине Јоване Јовановић, "интервјуи и изјаве у медијима, као и скромност чланова Привременог већа, мотивисали су омладину ДС-а да председнику Републике предложи четворицу чланова и секретара Већа за кандидате за добијање Нобелове награде из економије".

"Ми њима желимо да одамо признање зато што су успели да идентификују неправилности у буџету које нису успеле да уоче нити међународне финансијске институције, нити Фискални савет, нити Државна ревизорска агенција. Такође су успели за само седам дана да усвоје ребаланс буџета и у свим медијима да објаве да су спасли Београд од банкрота", објаснила је Јовановићева.

Према њеним речима, чланови Привременог већа су показали да истовремено са спасавањем Београда од банкрота могу и да га, како каже, спасу од снежних наноса и да пожртвованим радом "очисте снег и пре него што је пао".

"Ми смо свесни да ће се од сутра за услуге ових чланова већа грабити све светске економске силе и да они зато неће моћи да помогну да се поправе те рупе у буџету Србије од две милијарде евра, као и јавни дуг од 20 милијарди евра, али ето ми смо спремни да се зарад светске економије жртвујемо", поручила је Јовановићева.

Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић изјавио је 2. децембра да политичари награду или казну очекују једино на изборима, а да је лидер ДС-а Драган Ђилас "без премца за добијање Нобелове награде за неодговорно политичко опхођење и задуживање републичког и градског буџета".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару