Више од 300 полицајаца обезбеђиваће изборе

Други круг локалних избора на северу Косова обезбеђиваће више од 300 косовских полицајаца, а биће спремна и једна интервентна јединица, каже регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је да ће сутрашњи други круг локалних избора на северу Косова обезбеђивати више од 300 косовских полицајаца и да ће, ако буде потребно, једна интервентна јединица бити спремна да одмах реагује.

"Полиција је синоћ почела да обезбеђује гласачка места како у Митровици, тако и у Звечану и Жеровници. Током спровођења овог оперативног плана сутра ће бити ангажовано 326 припадника косовске полиције који ће бити распоређени у близини бирачких места", објаснио је Бојић за Танјуг.

Поред тога, како је најавио, биће повећан број мобилних и пешачких патрола, у близини бирачких места и то ће чинити други прстен обезбеђења.

Задатак ће, како је истакао, бити очување реда и мира, тако да на располагању стоји и једна интервентна јединица која ће повремено патролирати и биће спремна да реагује одмах у случају било какве потребе.

Мере безбедности за други круг избора за градоначелнике на Косову у недељу 1. децембра детаљно су планиране, припремљене, и координиране између Косовске полиције, Еулекса и Кфора, саопштено је јуче из Еулекса.

У заједничком саопштењу косовске полиције, Еулекса и Кфора наводи се да ће посебне мере бити примењене у северној Косовској Митровици и Звечану, где ће косовска полиција бити присутна испред бирачких центара и на другим кључним местима, уз видљиву подршку Еулекса.

Кфор ће, као трећи одговорни, такође бити присутан у близини бирачких центара и његове снаге ће бити распоређене широм Косова са фокусом на север, са могућношћу да у сваком тренутку интервенише.

Операција на северу има за циљ да гарантује право грађана да гласају, како би изборни процес могао да се одвија на миран и уредан начин, наводи се у саопштењу.

"Косовска полиција, Еулекс и Кфор су спремни да одмах интервенишу уколико изборни процес буде под претњом или ако безбедност и сигурност бирача, чланова комисије на бирачком месту, службеника ОЕБС-а задужених за изборе или посматрача на бирачким местима буду угрожени", наводи се у јучерашњем саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару