Читај ми!

Пантић очекује убедљиву победу

У сутрашњем другом кругу избора за градоначелника Северне Митровице кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Кристимир Пантић очекује апсолутну победу. Велики одзив бирача једини начин да поред легалног добијемо и легитимног градоначелника Косовске Митровице, поручује Пантић.

Кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Кристимир Пантић очекује победу у сутрашњем другом кругу избора за градоначелника Северне Митровице, а очекује и велики одзив бирача.

Пантић је Танјугу рекао да је велики одзив једини начин да, поред легалног добијемо и легитимног градоначелника Косовске Митровице, који ће на најбољи могући начин заступати интересе грађана и државе Србије на овим просторима.

"Очекујем убедљиву победу, убедљивију него у првом кругу, јер сада грађани имају само две опције на располагању. Сигуран сам да ће у овом другом кругу мени дати апсолутну подршку", рекао је Пантић.

"Заједница српских општина ће, хтели то Албанци да признају или не, да ли се то свиђа њима или не, на неки начин бити ентитет који ће штитити интересе српског народа на Косову и Метохији, најпре спречити даље исељавање Срба са ових простора, а онда створити и услове за њихов бољи и квалитетнији живот", нагласио је кандидат "Српске" .

Пантић је рекао и да ће новоизабрани градоначелници и скупштине општина имати много више капацитета да се одупиру даљем процесу признања независности Косова, јер када 10 од више од укупно 30 градоначелника каже да не признаје такозвану косовску независност, да нису Косовари већ Срби, држављани Републике Србије, онда ће тај глас морати да се чује много даље од Београда.

Он је уверен да ће се тај глас чути и у Бриселу и у Вашингтону и да ће морати бити уважен и поштован од међународне заједнице.

Костић: Очекујем одзив као у првом кругу

Председник Косовског управног округа и Грађанске иницијативе "Српска" Владета Костић такође је рекао да очекује победу кандидата те листе на другом кругу локалних избора на Косову и Метохији и позвао гласаче да у што већем броју сутра изађу на биралишта.

Костић је напоменуо да верује да ће одзив бити на нивоу првог круга избора, нагласивши да очекује убедљиву победу кандидата "Српске" за градоначелника Грачанице Бранимира Стојановића.

"Осим победе Бранимира Стојановића, очекујемо и победе у осталим општинама у којима 'Српска' има кандидате у другом кругу избора", додао је Костић.

Оценио је да су Срби на Косову и Метохији већ у првом кругу избора показали да су зрело гласачко тело и да су препознали свој национални интерес, што, како је рекао, потврђују сами резултати првог круга локалних избора у покрајини.

Према његовим речима, ови избори су први корак у стварању Заједнице српских општина, а након конституисања локалних самоуправа кренуће се у доношење статута ЗСО.

"Сувишно је више објашњавати колико је та Заједница преко потребна нама који живимо на овим просторима, како бисмо добили једну легалну институцију преко које ће Влада Србије и даље финансирати и помагати живот нас Срба и осталог неалбанског становништа", рекао је Костић.

Председник Грађанске иницијативе "Српска" је истакао да ЗСО треба да буде институција која ће бити призната не само од Београда и Приштине него и од стране међународне заједнице што је, по њему, на Косову и Метохији и најбитније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару