Динкић: Српска опозиција слаба и расцепкана

Млађан Динкић предложио да УРС убудуће стане у прве редове опозиције и да предлаже шта и како треба чинити. Динкић је рекао да је став УРС-а да политика смањене потрошње није добра јер у крајњем ефекту привреду уводи у рецесију.

Није добро што је српска опозиција слаба, расцепкана и нема идеје како да дође до промена, рекао је лидер УРС-а Млађан Динкић на седници Главног одбора Уједињених региона Србије у Нишу.

Предложио је да УРС убудуће стане у прве редове опозиције и да предлаже шта и како треба чинити.

Динкић је рекао да је став УРС-а да политика смањене потрошње није добра јер у крајњем ефекту привреду уводи у рецесију.

"У последњих пет година Србија стално стеже каиш и смањује потрошњу, то доноси мање плате и пензије и још већу кризу у Србији", рекао је Динкић.

Да није било страних инвеститора као што је "Фијат", Динкић сматра да би Србија и данас била у рецесији.

Предложио је да уместо подизања ПДВ-а и смањења плата у јавном сектору, треба кренути у радикални процес раздуживања.

Две и по милијарде евра у наредних годину дана за враћање најскупљих кредита уштедело би Србији 500 милиона евра сваке наредне године, рекао је лидер УРС-а.

Динкић је и овога пута истако важност давања субвенција страним инвеститорима како би дошли у Србију и улагањем својих средстава отворили нова радна места.

Члановима Главног одбора у Нишу обратио се и председник градског одбора УРС-а у том граду и члан председништва странке Бранислав Јовановић, рекавши да подршку државе морају да добију веће субвенције за привлачење страних инвеститора и пореске олакшице за запошљавање, како би и југу Србије било боље.

"Разна обећања неће решити проблеме", закључио је Јовановић.

Најава почетка рада фабрике "Леони" 

Лидер УРС-а Млађан Динкић најавио је да ће фабрика компаније "Леони" у Дољевцу бити завршена до марта следеће године и да ће у производња почети на пролеће.

"Фабрика ће бити под кровом до Нове године, до марта завршена, а на пролеће почиње производња. Сви они који кажу да су капиталне инвестиције будалаштина, треба да дођу овде и увере се да је ово заправо капитални пројекат који ће запослити 1.500 људи," рекао је Динкић приликом обилска градилишта, а наводи се у саопштењу странке.

Камен темељац за фабрику је постављен овог лета и она ће се простирати на 15.000 квадрата, а производиће каблове за аутомобиле бренда "Ланд Ровер" и "Јагуар".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару