Читај ми!

Избор између Србије и изолованог острва

Изласком на изборе Срби у северној Косовској Митровици бирају да ли ће даље са Србијом, или ће остати изоловано острво, рекао за РТС Милован Дрецун.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да Срби у Косовској Митровици на недељним изборима бирају да ли ће у наставак борбе за опстанак на Космету ићи са државом Србијом или ће бити изоловано острво.

Гостујући на РТС-у, Дрецун је рекао да ће то бити порука упућена Србима на данашњем скупу у Косовској Митровици.

Дрецун је нагласио да уколико Срби изаберу да буду изоловано острво које ће пркосити само себи, "нека им је бог у помоћи".

"Србија мора да иде напред, као и српски народ. Сви они су довољно мудри да изаберу оно што представља будућност", рекао је Дрецун.

Додао је да ће сви који су изазивали нереде на изборима у Косовској Митровици бити процесуирани и да очекује да ће на поновљеним изборима 17. новембра излазност Срба бити већа, јер се, како каже, реалност променила.

Дрецун је подсетио да је 60 одсто Срба јужно од Ибра изашло на изборе, као и да су признати резултати избора у три општине на северу.

"Имамо једну једину општину која је изузетно битна, која треба да буде стожер окупљања српског народа и седиште Заједнице српских општина", нагласио је Дрецун.

Председник скупштинског Одбора за КиМ рекао је да је јасно одређен став државе Србије и већине грађана Србије да треба изаћи на изборе, затим Српске православне цркве, председника Републике Српске, а сада и директора болнице у Косовској Митровици Милана Ивановића, који је, како каже, на почетку био за бојкот избора, а сада се и његов став променио.

Дрецун каже и да је Србима послата јасна порука да ће бити онемогућени сви они који су на претходним изборима правили инциденте у северној Митровици.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару