Читај ми!

Пантић: Очекујем већи одзив гласача

Могућност да дође до инцидената на изборима у недељу је искључена, поручује кандидат "Српске" за градоначелника Косовске Митровице Крстимир Пантић за РТС. Очекујем масовнији излазак на изборе него пре две недеље, јер су се грађани ослободили страха и свесни су да ће гласањем помоћи и себи и држави, каже Пантић.

Кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Крстимир Пантић је убеђен да ће поновљени избори у недељу проћи без сукоба и уцена, а да ће одзив грађана бити масовније јер су се, како каже, ослободили страха.  

Пантић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је искључена могућност да било ко изазове инцидент на изборима у северној Митровици јер је држава решена да то не дозволи.

Још увек траје истрага о инцидентима који су се догодили пре две недеље, каже Пантић и истиче да су позната имена неких од виновника.

Очекујемо да ће сви који су изазвали инциденте бити приведени правди, рекао је Пантић.

Кандидат за градоначелника Косовске Митровице очекује да ће у недељу излазак на изборе бити масовнији јер су се грађани ослободили страха.

"Ослободили су се страха и свесни су да је апел државе искрен и да ће овим изласком помоћи и себи и држави Србији", рекао је Пантић.

"Нико не жели да после четрнаест година Косовском Митровицом влада Албанац. Показало се да тамо где нема српских институција нема ни Срба. Грађани Митровице су спремни да буду на висина задатка и не дозволе да Косовском Митровицом управљају они који не воле ни тај град, ни државу Србију", поручио је Пантић.

Након избора уследиће формирање Заједнице српских општина, каже Пантић и истиче да ће та заједница имати јасна овлашћења, која ће бранити интересе Срба на територији Космета.

Заједница српских општина ће бити легална и легитимна и њен глас ће се чути и даље од Косова и Метохије, поручио је Пантић.

Локалним изборима Србија се не повлачи са Космета, добијамо институције које ће бити легалне и признате у свету и бити директна веза са Београдом, закључио је Пантић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару