Читај ми!

Мерошина, мало пара а много власти

Прошле недеље у општини Мерошина формирана трећа власт од избора. Смењена председница из УРС-а оптужује одборнике за трговину мандатима. Нови председник из СНС-а тврди да је власт по узору на републичку, јер грађани од УРС-а нису добили ништа. Истовремено, ухапшено седам бивших челника општине из СПС-а.

Од избора у малој сиромашној општини у Нишавском округу, Мерошини, промениле су се три власти.

Најпре су социјалисти, демократе и УРС хтели да наставе претходни мандат, али је у децембру УРС, уз помоћ три одборника напредњака и групе грађана, прекомпоновао власт.

Прошле недеље власт је преузео СНС, а Мерошина је у исто време постала вест дана и због хапшења бивших челника општине из СПС-а.

Љута на, како каже, трговину мандатима, смењена председница Сања Стајић из УРС-а тврди да је смањила дугове општине.

Њен бивши коалициони партнер из СНС-а, садашњи председник Општине Бојан Нешић, пак, сматра да грађани ништа нису добили и да је зато власт по узору на републичку најбоља.

"УРС није ни покушао да помогне општини Мерошина - ни функционери који су били на власти са нама, нити њихове колеге из Ниша и Београда", каже Нешић.

Стајићева општужује одборнике да не мисле на народ, већ само на личне интересе. "Део власти у којој сам ја била председник Општине чинили су прелетачи из разних политичких опција и то се данас исто поновило", објашњава Стајићева.

У исто време пред Вишим судом у Прокупљу покренут је поступак против седам бивших челника општине, због сумње да су пре три године буџет од 300 милиона динара оштетили за петину.

И док су грађевински радови на изградњи базена поред облачинског језера предмет кривичних дела за која се терете бивши челници Општине Мерошина, ново општинско руководство каже да ће учинити све да облачинско језеро коначно постане бисер туризма овога краја.

Сем два, три приватна предузећа у Мерошини ништа не ради. Око 800 мештана корисници су народне кухиње, а једнократну новчану помоћ у овој години тражило је 1.000 породица.

Мештани Мерошине живе од пољопривреде, пензија и понеко од посла у локалној администрацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару