УРС: Радуловић блокира привреду

Поступци министра Саше Радуловића су не само штетни, него и опасни за целу привреду Србије, сматрају у УРС-у и позивају га да под хитно престане да "блокира рад српске привреде и уради нешто што ће допринети да Србија иде напред".

Уједињени региони Србије (УРС) позвали су министра привреде Сашу Радуловића да "хитно престане да блокира рад српске привреде и уради нешто што ће допринети да Србија иде напред".

Та партија је у саопштењу, истовремено, оценила да су поступци Радуловића не само штетни, него и опасни за целу привреду Србије.

"Радуловић зауставља и кочи један од најбољих пројеката у овој држави, Програм финансијских подстицаја за нова радна места и блокира рад Агенције за страна улагања и промоцију извоза захваљујући којем Србија ове године има раст извоза од 25 одсто", указују УРС.

Министар, истиче се у саопштењу, критикује и анализира, а не потписује уговоре и исплатне обавезе по потписаним уговорима фирмама попут компанија БОШ, ИГБ Аутомотив, која је директни добављач за Мерцедес, БМВ, Ауди, Порше, и Фрезениус Медикал Кер, чиме наноси огромну штету привреди.

"Све што смо до сада видели од министра Радуловића је празна прича, популистичка критика и блокада, а не развој", наводе УРС, подсећајући да у Фонду за развој у овом тренутку стоји 17,5 милијарди динара, које се могу пласирати привреди.

"Уместо да се тај новац пласира привредницима, министар Радуловић и његови сарадници спроводе 'лов на вештице'", сматра та партија.

Према наводима УРС, информације које о раду Фонда за развој износи Радуловић су нетачне, јер када су у питању кредити приватним фирмама наплата је 95 одсто, а ненаплативи кредити које он помиње су субвенције од 1995. године наовамо, и то за друштвена предузећа у процесу реструктурирања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи