Читај ми!

Тодорић: Вучић злоупотребљава моћ

Вицепремијер Александар Вучић злоупотребљава политичку моћ и ствара атмосферу страховладе у све тужнијој, сиромашнијој и задуженијој земљи, оцењује члан Председништва ДС-а Владмир Тодорић.

Члан председништва Демократске странке Владимир Тодорић изјавио је, поводом оцене првог потпредседника Владе и председника СНС-а Александра Вучића да ДС подржава Мирослава Мишковића, да Вучић "злоупотребљава политичку моћ и ствара атмосферу страховладе у све тужнијој, сиромашнијој и задуженијој земљи".

"Господину Александру Вучићу више изгледа не ваља ни Уставни суд. Уставни суд је био више него добар када је вратио на функције све неизабране судије и тужиоце од којих је барем 650 већ имало партијске књижице СНС-а", навео је Тодорић у саопштењу.

Како је истакао, "на тај начин је било омогућено стварање партијске структуре у српском правосуђу које је имало за једини циљ хапшење и притварање свих оних чији је медијски и људски линч био од користи за рејтинг цењеног првог потпредседника Владе".

Тодорић је раније данас у писаној изјави рекао да би министар правде Никола Селаковић, уместо "беспредметних" изјава да ће држава тужити чланове Високог савета судства због реформе правосуђе, требало да брине о штети која ће по државу настати због, како тврди, неуставих притвора којима је злоупотребљена борба против корупције у последњих годину дана.

Тодорић навео да сад од добре воље тако притворених зависи да ли ће тужити државу и да ли ће "значајан део новца који влада буде узела од грађана кроз најављене економске мере отићи на покривање штете настале таквим притворима".

"У време када се дешавала реформа правосуђа, криминалци су били у затворима или осуђени због својих кривичних дела, док је за време ове владе све више криминалаца на улицама где расте несигурност и насиље", тврди Тодорић.

Уставни суд Србије се, додао је, у више наврата огласио поводом "неуставних притвора али нико низ министарства правде нити тужилаштва није имао образа да реагује".

"Сви се сећамо колико су се громогласно хвалили хапшењима и при том својим изјавама притискали тужилаштво и судије да одређене људе држе неоправдано дуго у притвору", каже Тодорић.

Према његовим речима, министар Селаковић и први потпредседник Владе Александар Вучић, би "да имају било какав осећај политичке одговорности" понудили извињење или објашњење за веома висок број неуставних притвора на које је ДС указивала у последњих годину дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи