Запаљена кућа повратника у Белом Пољу

У Белом Пољу код Пећи запаљена кућа повратника Славомира Грубановића, саопштила Канцеларија за КиМ. У тренутку пожара никог није било унутра, а кућа је потпуно изгорела. Канцеларија за КиМ осудила напад.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је данас да је у уторак запаљена кућа Славомира Грубановића, повратника у село Бело Поље код Пећи.

У кући Грубановића није било никога у тренутку пожара, али је кућа потпуно изгорела, наводи се у саопштењу.

На кућама повратника у Белом Пољу више пута је подметан пожар, а кућа Славомира Грубановића је друга која је запаљена у 2013. години.

"Иако су страх и напетост у овом повратничком селу постали свакодневница, не можемо а да не нагласимо да је и овај инцидент својеврстан притисак на Србе у Покрајини пред новембарске локалне изборе", наводи се у саопштењу.

Канцеларија је осудила напад и затражила од надлежних да се обезбеди сигурност свим грађанима Косова и Метохије.

Грађанска иницијатива "Српска" затражила је од органа власти на Косову и Метохији да што пре расветле подметање пожара.

"Не можемо да верујемо да пожар није намерно изазван и да нема политичку позадину", оценила је Грађанска иницијатива "Српска", упозоравајући да је "починилац инцидента имао јасну намеру да породици Грубановић онемогући да се икад више врати у Бело Поље".

Чланови породице нису били у кући јер немају ни основне услове за живот. Сама градња кућа повратницима није довољна јер се живот у њима своди на вегетирање, наведено је у саопштењу.

"Српска" је оптужила власти на Косову и Метохији, пре свега представнике Срба, да нису успели да створе повратницима најосновније услове да раде и да од свог рада живе и истакла потребу много озбиљнијег приступа овом проблему.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи