Читај ми!

Ђилас: Трагичан рад владе

Лидер ДС-а Драган Ђилас рекао да се не може сматрати одговорним за "трагичне резултате ове владе" јер он није ни био у прошлој влади. У одговору потпредседници СНС-а Зорани Михајловић, Ђилас каже да се његова критика односила на њен рад, а не на рад министра Лазара Крстића.

Председник Демократске странке Драган Ђилас реаговао је на изјаву потпредседнице Српске напредне странке Зоране Михајловић и рекао да он није био члан прошле владе већ градоначелник Београда и да се не може сматрати одговорним ни за "трагичне резултате ове владе".

Михајловићева је раније рекла да је Ђилас "срамота за Србију" и да се сада види какав је план и људе имао и шта су они радили " 2007. године када је био у влади и када је 2008. његова странка ушла у владу".

Она је и упитала да ли су функционери ДС-а Балша Божовић, Александар Бјелић и Александар Шапић можда бољи стручњаци од министра финансија Лазара Крстића.

Како је Ђилас прецизирао у саопштењу, његова критика овој влади није се односила на министра Крстића који је "свој посао урадио онолико колико се од неискусног и младог министра финансија очекује", већ на министарку Михајловић која, према његовој оцени, "није изашла пред грађане Србије ни са једним конкретним решењем како да побољша енергетски систем Србије".

"Да не буде забуне, за све проблем на које сте наишли у свом министарству, обратите се убудуће господину Дачићу и СПС-у, који су пре вас, а и за време вашег мандата, водили и воде главну реч у вашем министарству", додао је Ђилас.

Лидер ДС-а напомиње да је мислио и на министра Велимира Илића "који се са својим компањонима годинама залаже за крадуцкање у власти и јавним предузећима", као и на министра Бачевића "који и даље копа канал Вардар - Морава" и на све чланове СНС-а који "седе на највишим државним функцијама без знања и жеље да било шта у Србији промене".

Ђилас је раније на конференцији за новинаре рекао да економске мере владе показују да она нема ни план ни људе да земљу изведе из кризе, због чега је једина шанса у расписивању избора на којима би грађани добили владу способну да штеди, привуче инвестиције и улије веру у бољу будућност.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи