Читај ми!

Седница Скупштине града следећег уторка

Седница Скупштине града Београда заказана је за уторак, 15. октобра, рекао заменик председника градског парламента Зоран Алимпић. У овом тренутку се не зна да ли ће бити кворума за рад, истакао Алимпић.

Заменик председника Скупштине града Београда Зоран Алимпић изјавио је да заказао седницу за уторак 15. октобар, додавши да се у овом тренутку не зна да ли ће бити кворума за рад.

Након састанка са представницима одборничких група Алимпић је рекао за Танјуг да је заказао седницу на захтев градоначелника Београда у техничком мандату Драгана Ђиласа да би се разговорало о именовању вршиоца дужности директора неколико јавних предузећа којима ускоро истиче мандат како би град могао да функционише, као и о помоћи пензионерима.

"Реч је о предлозима који су неспорни и од значаја за грађане", рекао је Алимпић наводећи да је "стекао утисак да тако мисле и представници одборничких група".

Напоменуо је да у овом тренутку није познато да ли ће бити кворума будући да представници одборничких група нису могли прецизно да кажу "да ли ће доћи на седницу и да ли ће бити кворума".

Алимпић је навео да је представнике пет одборничких група - ДС, ДСС, СНС, ПУПС, СПС-ЈС упознао са тиме да је градоначелник у техничком мандату затражио седницу.

Такође, уколико буде кворума за рад на тој седници, одборници би требало да разговорају и о промени назива неколико улица, као и о одлуци да свако треће дете у породици има бесплатно обданиште.

Ђилас је са места градоначелника смењен 24. септембра од када је у техничком мандату до истека 30 дана од смене.

Он је у Скупштини града смењен гласовима одборничких група СНС-а, СПС-ЈС, ПУПС-а, и ДСС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи