Читај ми!

Коштуница: Србија да прогласи неутралност

Србија треба да се одрекне плана о придруживању ЕУ, што је основни услов да опстане као држава и очува целовитост, рекао лидер ДСС-а Војислав Коштуница. То би омогућило да се прогласи политичка неутралност, јер то највише одговара националним и економским интересима, оценио Коштуница.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је да би Србија требалo да се одрекне плана о придруживању Европској унији и прогласи политичку неутралност.

Коштуница је у изјави достављеној агенцији Бета рекао да је "данас више него икада" јасно да је напуштање процеса европских интеграција први и основни услов да Србија опстане, очува своју државну целовитост и да се економски развија.

Коштуница, бивши српски премијер и председник СР Југославије, додао је да би то Србији омогућило да као слободна и демократска држава прогласи политичку неутралност, јер то, како је рекао, највише одговара њеним националним и економским интересима.

"Евроскептицизам узима маха у ЕУ у време озбиљне кризе која је потреса, у часу када Исланд напушта европске интеграције и када Велика Британија најављује референдум о изласку из ЕУ. Зато је крајње неодговорно да Србија настави да безглаво срља у европске интеграције жртвујући своје националне и економске интересе", навео је Коштуница.

Како је рекао, било би неопходно да Србија одмах приступи утврђивању стратегија за напуштање процеса европских интеграција, додајући да је "јасно да ЕУ подрива демократске институције Србије и онемогућава њен економски развој".

"Ако смо одговорни према будућности земље, време је да размишљамо о политичкој неутралности као најозбиљнијој могућности која нам се пружа. Војна неутралност се показала као добро решење и Србија треба да прогласи и политичку неутралност", истакао је Коштуница.

Зато ће, како је најавио, ДСС јавности предложити смернице за напуштање европских интеграција и проглашавање политичке неутралности.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи