Читај ми!

Динкић: Нема модерне владе са СПС и ПУПС

Оваква влада већи трошак од ванредних избора, каже лидер УРС-а Млађан Динкић. Нема шансе направити модерну владу са СПС-ом и ПУПС-ом, каже Динкић. Сматра да Александар Вучић има праву визију, али нема људе спремне да је спроведу. На изборе у Београду УРС излази са Београдском иницијативом.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић оценио је да нема шансе да се са СПС-ом и ПУПС-ом направи модерна и ефикасна влада и да би паралелно с изборима у Београду могли бити одржани ванредни парламентарни избори.

У интервјуу за Танјуг, Динкић је рекао и да би било боље да ванредних избора уопште не буде, да влада заврши мандат, али, како наводи, искључиво под условом да успе да повећа запосленост, инвестиције и смањи бирократију.

"Али, очигледно је да је то немогуће. У том је случају за грађане већи трошак да оваква влада настави рад и онда су боље решење ванредни избори па нека народ одлучи. Онда би могла да се направи и мања и ефикаснија влада од садашње", сматра Динкић.

Разлог за ванредне изборе, осим већ сада видљивих програмских разлика, према његовом мишљењу, јесте и трошење енергије на међустраначка препуцавања, чак и на стручном нивоу.

"Има људи који су завидни, па уместо да дају конструктивне предлоге, цео живот само критикују. Србији нису потребни људи који кукају, него они који су спремни да дају решења и да раде на њиховом спровођењу. Мислим да први потпредседник владе Александар Вучић има праву визију куда треба да иде Србија, али да иза себе нема људе који су спремни да је спроведу", каже Динкић.

Вучићеви коалициони партнери, према речима Динкића, налазе се у чуду, питају се "шта овај човек прича" и вероватно размишљају у стилу: нека он само прича, популарност ће му пре или касније опасти па ћемо ми да наставимо по старом.

"То су СПС и ПУПС. Направити модерну владу са њима нема шансе", истиче Динкић.

На питање какав је његов однос са бившим коалиционим партнерима, Динкић је рекао да контактира са Александром Вучићем, јер су заједно у комитету за сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима и да се "ту његов контакт са том партијом завршава".

Разговарамо са свима који раде добро за Србију

Динкић каже да добре односе има са замеником председника Демократске странке Бојаном Пајтићем, а представници УРС-а спремни су да разговарају са "свима који хоће да ураде нешто добро за Србију, а не само да истичу себе".

"Нисам присталица прављења опозиционих блокова само критике ради, али сам присталица удрживања с онима који хоће да модернизују Србију и направе добре програме", наводи Динкић.

Лидер УРС је рекао да не верује да ће се у владајућој коалицији сагласити са новим пакетом економских мера, јер, како каже, СНС има потпуно другачије виђење развоја Србије од коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

Каже да је у мају, док је био на функцији министра финансија, предлагао сличан пакет мера и да је две трећине тога прихваћено, а трећина одбачена.

"Ако је, рецимо, Ивица Дачић одбацио неке предлоге пре три месеца, како би одједном сада толико променио став да одједном прихвати и неке ригорозније мере у односу на оне које сам ја предлагао", пита Динкић.

Лидер УРС-а наглашава да напредњаци и коалиција окупљена око социјалиста не могу да буду компатибилне на дужи временски период.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи