Читај ми!

Врбас уочи избора

Лидери СНС-а и СПС-а Александар Вучић и Ивица Дачић, као и потпредседник демократа Бојан Пајтић посетили Врбас недељу дана уочи избора и разговарали са грађанима.

Недељу дана уочи локалних избора у Врбасу са грађанима су разговарали премијер и први човек социјалиста Ивица Дачић, први потпредседник Владе и лидер СНС-а Александар Вучић и председник Војвођанске Владе и потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић. Два дана пре објављивања мера штедње, опоравак привреде била је главна тема кампање.

Обилазећи Врбас, Бачко Добро Поље и Змајево, Александар Вучић је поручио да ће бити тешке мере за спас привреде, али да су једино такве и могуће. Вучић напомиње да нема проблем да преузме такву врсту политичког ризика и саопшти нешто што није популарно.

"Мора да дође време штедње и подизања здраве и нормалне привреде у нашој земљи. То што се неко правио блесав и 2006, 2008, 2010. и прикривао вам стварност и говорио вам како је много лако и много лепо, и како ће бити боље, а у ствари они су се задуживали свакога дана све више, ствљали терет на наша леђа и леђа наше деце", навео је Вучић.

О економским мерама у граду у Бачкој говорио је и премијер и лидер СПС-а Ивица Дачић. Одговарајући на питање да ли је осим кампање за изборе у Врбасу, почела и она за ванредне парламентарне изборе, Дачић је одгововорио да кампања јесте почела.

"Јесте, изборна кампања је већ почела, знате када - 27. јула прошле године када је изабрана ова влада кампања је почела. Све што радимо улази у салдо оних који се налазе на власти. Који би то политички лудак ишао у економске мере, радикалне резове, отпуштања радника, а да ће ићи на изборе за неколико месеци", рекао је Дачић.

Како каже,  неће се предлагати мере које погађају најсиромашније, већ се предлаже стезање каиша оних који то могу да поднесу.

У посети Врбасу био је и војвођански премијер и потпредседник ДС-а, који је присуствовао радовима Јавног предузећа Воде Војводине на уређењу обале канала Дунав-Тиса-Дунав у Куцури.

Том приликом Пајтић је нагласио да је попољопривреда развојна шанса Војводине.

"Ми смо у претходних неколико година уложили 2,7 милијарди динара у општину Врбас, у путну инфраструктуру, у канализациону водоводну мрежу, са намером да амбијент у овој општни буде такав да људи остану да живе у њој, да раде земљу, да раде у својим компанијама и да својим породицама обезбеде пристојну егзистенцију", рекао је Пајтић.

Потпредседник Демократске странке посетио је Општу болницу у Врбасу и најавио да ће покрајина од идуће године финансирати мере борбе против рака грлића материце.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи