Читај ми!

Бриселска пропусница за Космет?

Очекујем да ће након тројног састанка у Бриселу српски званичници моћи да оду на Косово, поручује Александар Вучић. Ивица Дачић упозорава да се повлачи из преговора ако одлука о забрани уласка не буде промењена. Једностране одлуке Приштине угорожавају примену бриселског споразума, упозорава Александар Вулин.

Први потпредседник Владе Александар Вучић очекује да ће после састанка српског и косовског премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија са шефицом европске дипломатије Кетрин Ештон у понедељак у Бриселу, српски званичници моћи да оду на Косово пре избора 3. новембра.

Вучић верује у позитиван исход тројног састанка у Бриселу и да више неће бити препрека да српски званичници током кампање посете Косово и Метохију.

"Oчекујем да ће превладати разум и надам се да ће превладати здрав разум, а ја сам увек ишао на Косово и Метохију и увек ћу ићи", истиче Вучић.

И премијер Дачић се нада да ће у Бриселу бити довољно разума, али упозорава да ће његово учешће у преговорима са Приштином бити завршено ако одлука о забрани уласка не буде промењена.

"У интересу нам је да мировни процес буде настављен и да дође до позитивних резултата. Оптимиста сам у смислу да сама чињеница да је састанак сазван показује да сви схватају колика је тежина проблема у овом тренутку, али ако та одлука буде непромењена с њихове стране, што се мене тиче, моје учешће је завршено", рекао је Дачић новинарима у Врбасу.

Упитан да ли то значи да ће Србија отићи корак назад у евроинтеграцијама, Дачић је рекао да Србија не може да буде одговорна за нешто што неко други ради и треба да се подели јасно шта је чија одговорност.

Министар без портфеља задужен за Космет Александар Вулин упозорава да једностране одлуке Приштине угорожавају примену Бриселског споразума.

Разговори у Бриселу су изнуђени, јер требало би да представници Србије на Космет иду без условљавања, оцењује Александар Вулин.

"Без Београда неће бити Бриселског споразума и без активног учешћа Београда неће бити изласка Срба на изборе на Космету, а ко може боље и истинитије све то да уради и потврди него највиши функционери Владе Републике Србије", пита Вулин.

Бриселски споразум није потписан са Приштином, већ са Европском унијом која гарантује његову примену, поручује Вулин.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи