Читај ми!

ДСС: Очувати петооктобарске вредности

Јасмина Јовановић и сви други учесници 5. октобра су Србији подарили слободу, демократију и то данас представља највеће петооктобарске вредности, а на нама је да те вредности и очувамо, рекла је потпредседница ДСС Милица Радовић крај споменика у парку код бившег савезног МУП-а.

Чланови Демократске странке Србије и родбина положилии су венце и запалили свеће код споменика Јасмине Јовановић, која је настрадала у петооктобарским демонстрацијама 2000. године.

"Јасмина Јовановић и сви други учесници 5. октобра су Србији подарили слободу, демократију и то данас представља највеће петооктобарске вредности, а на нама је да те вредности и очувамо", рекла је потпредседница ДСС Милица Радовић код споменика у парку код бившег савезног МУП-а.

Она је навела да је за 13 година, од 5. октобра, могло да се уради више и додала да су очекивања грађана била много већа од онога што је урађено до сада и онога што се чини данас.

"Људи су веровали да ће живети достојанствено, да неће бити толико гладних и незапослених и да ће Србија бити међународно поштована земља, са којм се неће комуницирати уценама, рекла је Радовић.

Она тврди да је "уцена постала редовна и најчешћа комуникацијска реч са српским властима", као и да су "претње почеле лагано, а сада већ отворено да се пресељавају са територије Косова и Метохије на територију Војводине, а да власти на то гледају ћутке".

Према њеним речима, упоредо са тим процесима, одвијају се и процеси економског и демографског слабљења Србије.

"Данас Србија не изгледа онако како смо је замишљали. Србија би тебало да изгледа много боље и зато морамо да је мењамо", рекла је она.

Према њеним речима, оно што нам није несотајало 5. октобра, недостаје данас, а то је визија економски снажне Србије, просперитетне, међуанродно поштоване, којој интерес њених споствених грађана треба да буде основни циљ и главни покретач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи