Читај ми!

Вучић: Нема проблема у Влади Србије

У владајућој коалицији не постоје политички проблеми, већ је реч о различитим ставовима када су у питању мере штедње које треба усвојити.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да у владајућој коалицији не постоје политички проблеми, већ да је реч о различитим ставовима када је реч о мерама штедње које треба усвојити.

"Није реч о сукобима и свађама, већ о жељи да Србија иде напред, а да се притом не прође кроз баш све тешке мере које ММФ препоручује", казао је Вучић приликом посете компанији "Дајрект груп" у Београду.

Према његовим речима, различита мишљења су потпуно нормална када је реч о тешким одлукама које треба донети.

Бивши министар финансија и лидер опозиционог УРС-а Млађан Динкић рекао је за РТС да СНС има планове другачије од осталих коалиционих партнера и да се неће сложити око пакета економских мера.

Вучић је рекао и да ће се на мерама штедње, за које је најавио да ће јавности бити представљене у понедељак, радити цео дан.

Први потпредседник Владе најавио је да се данас састаје са представницима ММФ-а и подсетио да та институција не тражи уштеде у приватном већ у јавном сектору.

"Они од нас не траже ништа што је неправедно", казао је Вучић и додао да није реално да привредни сектор издржава запослене у јавним службама, пензионере, редовно плаћа порез и притом има 30 одсто ниже плате него у јавном сектору.

Вучић је додао да плате од 40.000 до 50.000 динара у јавном сектору нису велике.

"Покушаћемо да додатно не отежамо тим људима", рекао је Вучић.

Први потпредседник Владе указао је да ММФ тражи од Србије да се најављени кредити по повољним условима, који треба да буду добијени, користе за отплату дугова, што, како је рекао, нећемо моћи да прихватимо. 

Неко ко даје кредите, који су практично поклоњени, неће их дати за тако нешто и наша је жеља да тај новац уложимо у производњу, казао је Вучић после посете фабрици "Дајрект групе" у Земуну, додавши да се нада би ти кредитни аранжмани могли да буду реализовани до краја године.

Први потпредседник Владе обишао је фабрику прехрамбених производа "Дајрект груп" у Земун Пољу.

Вучић је казао да ће држава настојати да успешним фирмама, попут "Дајрект групе", омогући што повољније услове пословања у Србији и додатно запошљавање.

Како је најавио, "Дајрект груп" планира да у наредне три године прошири капацитете и запосли још најмање 600 радника.

Представници те компаније рекли су да су задовољни условима рада у Србији и да у држави постоји повољна клима за улагање и инвестиције.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи