Читај ми!

Стефановић: Власт не зна шта ће с економијом

Власт ће расписати ванредне изборе јер не зна шта да ради са економијом и привредом, а ДС је једина здрава и стручна алтернатива власти, оцењује члан председништва ДС-а Борислав Стефановић.

Члан Председништва Демократске странке Борислав Стефановић сматра да ће власт расписати ванредне изборе јер не зна шта да ради са економијом и привредом, а да је ДС "једина здрава и стручна алтернатива власти која води Србију у суноврат".

Стефановић је у интервјуу агенцији Бета рекао да је ДС сложна и консолидована и одбацио као неистините наводе да потпредседник те странке Бојан Пајтић намерава да преузме странку од председника ДС-а Драгана Ђиласа.

"То су монтиране лажи, као што су монтиране афере и хапшења, јер је ухапшено више од 60 функционера и чланова ДС-а од када је власт преузела кормило. Ђилас и Пајтић имају феноменалну сарадњу, то су два најближа сарадника. ДС је ојачана нападима што је природна реакција, јер се људи држе заједно када су под таквим ударом", навео је Стефановић.

Оценио је да ће "у ових неколико месеци пре избора бити много напредњачке буке и беса", прогона људи из ДС-а, лажи по таблоидима и "махања папирима у радикалском стилу".

Стефановић је рекао да је власт у последњих годину задужила Србију за више од пет милијарди евра и довела егзистенцију грађана на ивицу пропасти, док у владајућој коалицији постоје два различита коцепта, либерални за који се залажу потпредседник Владе Александар Вучић и министри привреде и финансија Саша Радуловић и Лазар Крстић, а са друге стране су СПС и ПУПС који су против тога.

"Незапосленост расте, има више од 40.000 новонезапослених, а више од 10.000 страначких војника, махом напредњака, стављено је у јавна предузећа. То је војска људи која добија плату а углавном не раде ништа", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, евентуално спајање републичких избора и локалних избора у Београду зависи од председника Српске напредне странке Александра Вучића и његове могућности да реши "оргомне пукотине у владајућој коалицији".

"Он има концептуални сукоб са Ивицом Дачићем који не жели изборе и плаши их се као ђаво крста, а са друге стране и председник Србије Томислав Николић такође не жели парламентарне изборе", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да ће парламентарни избори бити расписани када то одлучи Вучић а да је ДС увек спреман и прихватиће ту "театрално бачену рукавицу у лице", јер има људе и јасан програм како да земљу извуче из кризе.

Поновио је захтев ДС-а да одмах буду расписани избори за скупштину Београда и подсетио да је та станка поднела предлог измена изборних закона по којем би се градоначелници и одборници бирали на директним изборима.

Стефановић је истакао да не постоји ниједан разлог за ванредне изборе у Војводини, јер је скупштинска већина стабилна, а владајућа коалиција са ДС има двотрећинску већину.

"СНС-у медаља за контролу медија"

Стефановић је изјавио је да је Српска напредна странка "апсолутни носилац златне медаље у контроли медија и цензури".

Стефановић је навео да је, уместо да грађани верују било ком политичару на реч, пре свега важно усвојити квалитетне медијске законе и увести ред у новинарску професију.

"Потребно је да медије оставимо без додира државе, дакле да функционишу на нормалним основама и да нико у то не може да се меша, да новинарска удружења добију снагу и не служе само за добијање новинарске легитимације", рекао је Стефановић.

На питање шта је по том питању урадио ДС током четири године на власти и да ли је данас већа слобода медија него у време владавине његове странке, Стефановић је одговорио да је сада слобода медија на најнижим гранама.

Стефановић је оптужио СНС за прогон политичких неистомишљеника,увођење једноумља и "привођење друштва" ка диктатури у којој о свему одлучује један човек.

"У Србији се политички противници прво хапсе преко таблоида, па иду оптужнице које падају а пресуда нема и онда пуштају људе али се тога више нико не сећа", рекао је Стефановић.

Упитан о тврдњи председника СНС-а Александра Вучића да у Србији не влада диктатура јер се такве оптужбе могу јавно изнети, Стефановић је одговорио да није реч о класичној диктатури попут оних из тридесетих година 20. века, него о "софистицираном моделу аутократског друштва у којем постоје острвца квазислободе" и одређени медији на којима је могуће нешто рећи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи