Читај ми!

"Српска": Вулин смета Приштини

Очито да некоме смета то што Александар Вулин окупља и уједињује Србе на КиМ, којима је још стало до очувања свог идентитета, саопштила Грађанска иницијатива "Српска" критикујући наводе потпредседника Скупштине Косова Петра Милетића да је министар Вулин испровоцирао забрану посета српских званичника.

Грађанска иницијатива Српска критиковала је наводе потпредседника Скупштине Косова Петра Милетића, који је функционер СЛС, да је министар без портфеља Александар Вулин испровоцирао забрану посета српских званичника.

"Очито некоме смета што Александар Вулин окупља и уједињује Србе на Косову и Метохији, којима је још стало до очувања свог идентитета", наводи се у саопштењу.

Милетић и странка којој припада не чине корпус Срба који желе да очувају свој идентитет на Косову и Метохији, наглашава "Спска".

Како пише, они су се стопили са онима који Србима одузимају основна људска права, право на кретање, право на комуникацију, а сада им смета и то што представници Србије долазе на Косово и Метохију и позивају Србе да се окупе око идеје опстанка.

Стога је Милетићу и његовој странци страно залагање Александра Вулина, Владе Србије и председника државе Томислава Николића, додаје се у саопштењу.

Грађанска иницијатива "Српска" је "изразила захвалност" Милетићу и његовој странци што су открили позадину одлуке косовске владе о забрани доласка српских званичника на Косово и Метохију током предизборне кампање.

Како пише у саопштењу, "Српска" не сумња да су Милетић и његови сарадници у странци и у косовским институцијама инспирисали косовску Владу да уведе забрану званичницима из Београда.

Милетићева СЛС је коалициони партнер ДПК-а косовског премијера Хашима Тачија.

ДС да престане да оптужује Вулина и Ђурића

Грађанска иницијатива "Српска" позвала је функционера Демократске странке Борка Стефановића да престане са оптужбама на рачун министра без портфеља Александра Вулина и саветника председника Србије Марка Ђурића.

У њиховим изјавама нема речи о подели косовских Срба, већ једино о окупљању око једне идеје и институција државе Србије, сматра "Српска".

"Подсећамо да Демократска странка има своје одборничке листе у две средине на Косову и ни изблиза није политички репрезент овдашњих Срба. За разлику од ДС-а, Грађанска листа 'Српска', уз подршку Владе и председника државе, има кандидате за одборнике у 24 општине и кандидате за председнике у 10 општина на Косову и Метохији", наводи листа.

Такође подсећа да "Српска" у својим редовима окупља кандидате из свих владајућих странака у Србији, да има кандидате из опозицоних странака, али не и из ДС-а, јер не уживају подршку грађана, иако су им била остављена отворена врата да приђу овој иницијативи.

Листа подсећа да је ДС имао министра у косовској влади када је њен премијер био Бајрам Реџепи, човек из странке Хашима Тачија, и пита шта је тада урађено за опстанак Срба на КиМ.

Како се наводи, за разлику од Борка Стефановића, Влада Србије, Александар Вулин нити Марко Ђурић "никада нису крили од косовских Срба шта и о чему преговарају у Бриселу са Приштином".

"Стога, господине Стефановићу, ко кога треба да подржи? Да ли држава треба да подржи нас који се залажемо да гро Срба на Космету буде под једним кровом, уз државу Србију, или да као и до сада, за представнике Срба имамо раштимоване оркестре који свирају Тачијеву музику", упитала је "Српска".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи