ДСС тражи оцену уставности споразума са Приштином

Демократска странка Србије тражи оцену уставности споразума о телекомуникацијама и енергетици које је Влада Србије закључила у Бриселу са представницима Косова.

Демократска странка Србије предаће у петак Уставном суду предлог за оцену уставности споразума о телекомуникацијама и енергетици које је Влада Србије закључила у Бриселу са представницима Косова, рекао је портпарол ДСС-a Петар Петковић.

За аутоматско покретање поступка пред Уставним судом, ДСС је сакупила 25 потписа посланика у Скупштини Србије, навео је Петковић.

Портпарол ДСС-а је додао да је та странка Уставном суду Србије до сада поднела шест предлога за оцену уставности више уредби Владе, као и закључених споразума у Бриселу, захтевајући да суд донесе одлуку да ли је у овим случајевима прекршен Устав.

"Иако је реч о најбитнијим уставним питањима којима се решава будућност и судбина Србије, Уставни суд срамно ћути. Једини посао Уставног суда је да штити Устав Србије, а видимо да је председник Уставног суда Драгиша Слијепчевић под страхом од садашње власти.

Ако се плаши председник Уставног суда од власти, какву онда он поруку шаље обичним грађанима", навео је Петковић.

Додао је да подношењем предлога Уставном суду, ДСС и званично почиње кампању против избора на Косову и Метохији.

"Излазак на лажне изборе, излазак је из Србије и ту истину треба да зна сваки наш грађанин", оценио је Петковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи