Читај ми!

Уз помоћ ЕУ до промене одлуке Приштине

Београд ће покушати, уз сарадњу са ЕУ, да промени одлуку приштинских институција о забрани посете српских званичника Косову у време предизборне кампање, рекао председник Томислав Николић. Уколико одлука не буде промењена, Србија ће размотрити да ли треба и даље да учествује у преговорима, истиче председник Србије.

Председник Србије Томислав Николић најавио је да ће Београд покушати, уз сарадњу са ЕУ, да промени одлуку приштинских институција о забрани посете српских званичника Косову у време предизборне кампање, и да ће, уколико она не буде промењена, размотрити да ли треба и даље да учествује у преговорима.

"Београд ће покушати, уз сарадњу са ЕУ, да ову одлуку институција у Приштини промени, а ако не буде промењена, онда ћемо наравно сести да разговарамо о томе да ли треба да наставимо да учествујемо у нечему што би потпуно самостално спроводила администрација у Приштини", рекао је Николић новинарима у Стразбуру, после састанка са председником Парламентарне скупштинe Савета Европе Жан-Клод Мињоном.

Председник Николић, који ће се обратити Парламентарној скупштини, каже да је таквом одлуком Приштина предстојеће изборе учинила нерегуларним и упитао да ли је уопште могуће одржати изборе без икакве кампање.

"То није добро. Ми смо претпоставили другачије односе између Београда и Приштине, односе поверења и претпоставили смо да ће избори бити апсолутно демократски и регуларни. Овим се поставља питање регуларности избора, уз све примедбе које сам је пренео и председнику Парламентарне скупштине Савета Европе", истакао је Николић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи