Николић: Вратити производњу у фабрике

Верујем да ће нови министри економије и финансија више бринути о Србији и њеним грађанима, рекао председник Томислав Николић. Председник поручио Влади да треба да обезбеди отварање земље према оном делу света који нам је наклоњен. Николић рекао и да је поред испитивања спорних приватизација, важно и вратити производњу у фабрике.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да након реконструкције Владе верује да ће нови министри економије и финансија више бринути о Србији и њеним грађанима, те поручио Влади да треба да обезбеди отварање земље према оном делу света који нам је наклоњен.

"Са много више вере откако је Влада реконструисана улазим у своје свакодневне послове, са много више наде да ће људи, посебно они који воде бригу о економији и финансијама, бринути и о Србији и грађанима више него што је то био случај до сада", рекао је Николић након отварања новог погона фабрике "Витамин" у Хоргошу.

Он је поручио Влади Србије да од сада мора да буде још више посвећена новом запошљавању и очувању радних места, али и да обезбеди подршку онима који послују у Србији како би били успешнији.

Изразивши задовољство што је фабрика у Хоргошу успешно приватизована и што ће, како је обећао директор Радуле Ђоковић, обезбедити посао за још 50 до 70 људи, Николић је рекао да му је драго што "Витамин" изванредно послује, уз напомену да само место није случајно изабрано за ову врсту производње.

Власник фабрике "Витамин" Радуле Ђоковић рекао је да се нада да ће повећањем капацитета од више од 50 одсто успети, у наредном периоду бити заступљенији на иностраном тржишту од запада до истока, као и да је у нови погон уложено три милиона евра.

Према његовим речима, производи те фабрике, чајеви, млевена паприка и супе, пласирани су у земље региона, додајући да планирају да, у наредном периоду, изађу и на тржишта Русије и Кине.

Та фабрика је основана као предузеће 1947. године, а стари млин, према Ђоковићевим речима, стар је више од 200 година.

Србија земља добрих људи

Председник Србије је указао да, уз испитивање свих криминалних приватизација, Србија мора поново да врати производњу, али и да се запита зашто и оне фирме које су приватизоване у складу са законом, немају очекивану производњу и не раде.

"Приватизација је била прилика да се запосле људи, а не да се опљачкају", рекао је председник Николић и додао да су у Србији чак и рудници затворени зато што их је неко купио "и ми се понашамо као да нам је свеједно да ли рудници раде или не раде, да ли фабрике раде или не".

"Морамо поново да вратимо производњу и све оно што је нестало. Ко је купио - како год да је купио - ако је у складу са законом, његово је. Ако не ради, онда држава мора да се запита зашто не ради", рекао је Николић.

Он је рекао да се буџет пуни задуживањем у иностранству и упозорио да ће, када дође време за наплату, "наша деца питати шта смо им то оставили".

Председник је рекао и да је Србија земља добрих људи, а не земља у којој нико ни у кога нема поверења, као што се може видети на насловним странама и у ударним вестима медија

"Србија није оно што се види на насловним странама новина и у ударним вестима телевизија - земља злочина суровости, у којој нико ни у кога нема поверења", рекао је Николић наводећи да људи који имају утицаја на медије једни друге оптужују за најтежа кривична дела.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару