Читај ми!

Изборна трка за челника београдског ДС-а

Избори за председника београдског одбора Демократске странке биће одржани 8. јуна, трајаће један дан и на њима ће учествовати два кандидата - Драган Шутановац и Балша Божовић, потврђено у тој странци.

Драган Шутановац и Балша Божовић остају једини кандидати на изборима за председника београдског одбора Демократске странке. Избори се одржавају у суботу и трајаће само један дан, одлучила Статутарна комисија ДС-а.

Портпаролка ДС Алексаднра Јерков рекла је да је у току ревизија чланства, односно усклађивање бирачког списка са стањем на терену, а Шутановац и Божовић да остају у трци до краја.

"Ради се о редовној процедури ревизије чланства, која је почела у јануару, а Стаутарна комисија је из бирачког списка избрисала 250 чланова за које су достављени докази да више нису чланови странке", рекла је Јерков.

Извршни одбор, а затим и Статутарна комисија, као другостепени орган странке у изборној процедури, размотрили су све приспеле жалбе од којих су неке прихваћене а неке не.

Међу одбаченим жалбама била је и она којом је тражено да избори трају више дана.

"Ово се никада раније није догодило, да избацују људе из странке три дана пред изборе и да ми не дозвољавају да имам своје контролоре", рекао је Шутановац.

Шутановац је нагласио да се без обзира на све не повлачи из предизборне трке за првог човека београдских демократа.

И други канидат за председника Београдског одбора, Балша Божовић, рекао је да наставља предизборну трку.

"Правила морају да важе подједнако за све кандидате и у томе не видим никакав проблем. Многи су се фокусирали на то да ови избори буду успешни, али очигледно да то некоме није у интересу", рекао је Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи