Амбасадор Спасојевић о опозиву

Ни у једном тренутку нисам износио ставове о ситацији у Турској, написао на Твитеру амбасадор Србије у тој земљи Душан Спасојевић, реагујући на налог Министарства спољних послова да се хитно повуче са тог места, јер је без одобрења давао изјаве за српске медије.

Амбасадор Србије у Турској Душан Спасојевић, који је од Министарства спољних послова добио налог да се хитно повуче са тог места због тога што је без одобрења Министарства давао изјаве за српске медије, огласио на Твитеру рекавши да ни у једном тренутку није износио ставове о ситуацији у тој земљи.

"Ограничио сам се само на недвосмислен савет српским држављанима у Турској да избегавају места јавних окупљања", написао је он рано јутрос на свом налогу на тој друштвеној мрежи, додавши да "на жалост, није ни, као неке од његових колега у Анкари, изражавао јасан став о ономе што се догађа".

"Ни у једном моменту нисам извештавао о збивањима", навео је Спасојевић на Твитеру.

Министар спољних послова Иван Мркић сменио је јуче Душана Спасојевића са места амбасадора Србије у Турској, због тога што је прекршио Закон о Министарству спољних послова којим је амбасадорима наше земље забрањено да дају изјаве за српске медије, речено је Танјугу у Министарству.

Спасојевић је већ опозван пре неколико месеци, али му је на његов лични захтев омогућено да остане на том месту до краја јуна због породичних обавеза.

Како је речено у Министарству спољних послова, Спасојевић је ових дана коментарисао збивања у Турској за овдашње медије и наставио да то чини, иако је опоменут да на тај начин крши Закон о МСП-у и стога је јуче обавештен да је смењен.

Спасојевић је, међутим, касно синоћ путем Твитера демантовао да је на лични захтев у Анкари остао дуже због породице, рекавши да је то "ноторна неистина".

"Уопште нисам остао дуже, нити подносио 'лични захтев', а камоли молбу. Нити сам, наравно, прекршио било који позитиван пропис", истакао је Спасојевић.

Спасојевић је преко Твитера саопштио у коме пише да је канистер сузавца управо пао у двориште амбасаде Србије у Анкари.

Одговарајући на спекулације других твитереша да је разлог за његово смењивање и то што се оглашавао путем ове популарне друштвене мреже, Спасојевић је написао:

"Камо те среће да је Твитер уопште регулисан нашим правилницима! Пристао бих у том случају да сам државни непријатељ бр. 1!"

Турску већ седам дана потресају потрести који су почели као демонстрације због преуређења трга Таксим, али су убрзо прерасле у антивладине протесте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи