УРС: Нико не забрањује опорезивања богаташа

Уједињени региони Србије одбацују критике градоначелника Београда и лидера ДС Драгана Ђиласа на нове пореске законе истакавши да му нико не забрањује да снажније опорезује "богаташе са Дедиња" и тако, а не на рачун сиромашних и републике, пуни градску касу.

Портпарол УРС-а Марко Селаковић је рекао да та странка подсећа градоначелника Београда и лидера ДС Драгана Ђиласа "да му нико не брани да снажније опорезује богаташе на Дедињу и да касу Београда пуни на основу богатих, а не сиромашних и на основу републике".

"Подсећамо Ђиласа да, не улазећи у пословне резултате његових фирми, који су несумњиво добри, о његовом раду говоре његови резултати: не зна се цена моста на Ади, Београд је задуженији него икада, а рачун своје странке довео је буквално до банкрота и блокаде", каже Селаковић.

У страначком саопштењу Селаковић наводи и да "сама чињеница да неки сматрају да место рођења може да вас квалификује да о нечему говорите или не говорите, заправо говори о томе колико је такав приступ лош по све оне који живе у овом граду".

Према речима Селаковића, ако Ђилас као градоначелник, не може да схвати да је Београд мегалополис од два милиона људи у којем живе људи из свих региона, ако не може да схвати да и у регионима постоје људи који могу на одговоран начин да се понашају према држави и граду, "онда заиста не разумемо каква се то политика води".

"Нека о свакоме говоре резултати, а ови параметри које сам управо изнео најбоље говоре о резултатима и квалификованости Ђиласа да говори о финансијском сектору у Србији", закључио је Селаковић.

Ђилас је претходно критиковао најновије пореске мере министра финансија и лидера УРС-а Млађана Динкића, наводећи да је буџет Београда у односу на прошлу годину мањи за четвртину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи