Читај ми!

ЛДП: Србија у слободном паду

Косовски проблем решен на начин на који је Слободан Милошевић решавао проблеме у Хрватској и Босни, оценио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Србија је у слободном паду годину дана и препустила се томе, заварава се да напредује, истиче Јовановић.

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је та партија пружила максималну подршку постизању договора са Приштином, оценивши да је косовски проблем решен на начин на који је Слободан Милошевић решавао пробеме у Хрватској и Босни.

"Сада, након годину дана власти Николића, Вучића и Дачића ово друштво више нема право на илузију... Они нису способни да понуде ниједан одговор на проблеме који разарају ову земљу, а њихови узроци су у политици коју су управо те особе у Србији водиле годинама", поручио је Јовановић на Скупштини Градског одбора ЛДП-а.

Према његовим речима, део грађана дао је владајућој коалицији подршку на мајским изборима 2012. године, зато што су у њој препознали "ђинђићевски карактер" и додао да су сада схватили да су се преварили.

Јовановић је рекао да ЛДП треба да пронађе подршку управо код тог дела грађана који су, како је навео, "претходно изгубили поверење у ЛДП".

Рекао је да је та партија дужна да учини све како би дошла на власт и управљала овом земљом, "размишљајући о политичкој будућности, а не о грешкама које смо чинили у прошлости".

"Србија је у слободном паду годину дана и препустила се томе. Заварава се да напредује", указао је лидер ЛДП-а.

Рекао je да очекује локалне изборе у Београду на јесен и затражио од свог градског одбора да се на њима бори конкретним идејама.

"Не сме више да се деси да напредујемо на републичкој листи, а да у Београду останемо испод цензуса", упозорио је Јовановић.

Алтернатива демагозима

На данашњем одбору, за новог менаџера градског одбора изабран је Младен Башић који је истакао да ће та партија Београђанима на изборима у септембру бити "алтернатива насупрот демагозима".

"ЛДП у Београду треба да буде као и партија у парламенту - странка која се слуша, странка која има ауторитет, желим озбиљну политику, насупрот демагозима", рекао је Башић.

Навео је да Српска напредана странка на изборима уместо градоначелника Драгана Ђиласа, нуди "новог Ђиласа", док је према његовим речима, Демократска странка без идеја, а да ће се ЛДП посветити "обичном човеку и његовим проблемима".

Башић је навео да ЛДП није успео на изборима 2012. године да извуче сав свој потенцијал и да је то сада његова обавеза.

Говорећи о ЛДП-у и предстојећим изборима у Земуну, Јовановић је истакао да је Србија била неправедна према њима и да им није дала прилику.

"Ми никада нисмо били у шанси да покажемо ту своју ширину... Београд не заслужује оно што му садашња градска власт ради, али са друге стране мислим да морамо бити способни да понудимо више од критике онога што је лоше", напоменуо је Јовановић.

"Нема велике и мале политике или локалне и републичке политике, постоје јасне вредности. Избори 2. јуна нису борба за локални парламент, два или три одборника више неће ништа драстично променити у животу Београда или Земуна, али су они веома важни и то мора бити она искра акције о којој говоримо, у којој ћемо покренути наше друштво", нагласио је Јовановић.  

Избори у Земуну - тест за ЛДП

Јовановић, Башић, као и функционер ЛДП-а Бојан Ђурић, који је носилац листе за локалне изборе у Земуну, оценили су да су ти избори прекретница и тест за ЛДП.

Ђурић је рекао да "не може да поднесе" предизборну кампању коју за изборе у Земуну воде његови противници.

"Избори у Земуну су прекретница за нас и прави је тренутак да вратимо поверење грађана - да им покажемо да можемо да водимо Земун, Београд и Србију", истакао је Ђурић.

Чедомир Јовановић је поновио тврдње да је један секретар министра правде "држао у фиоци" случај владике Пахомија, што је довело до његовог застаревања.

"О Пахомију, Филарету, Качавенди и Амфилохију причали смо пре 10 година... У фокусу наше политике су људи који су омогућили све то... Позивам вас да заједно учинимо све како би судије садисти који су у фиокама годинама држали истину скривајући је од нас престали да буду судије које деле правду у Србији", поручио је Јовановић на Скупштини Градског одбора ЛДП.

Рекао је да судије који су тај случај држали у фиоци долазе из "једне странке, СНС-а, то је странка Вучића, Николића, она странка која у овом, тренутку има подршку пола Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи