Декларације с Русијом историјски чин

Председник посланичке групе пријатељства са Русијом Ненад Поповић каже да потписивање Декларације о стратешком партнерству Србије и Русије представља историјски чин у односима две државе.

Потписивање Декларације о стратешком партнерству Србије и Руске Федерације је историјски чин у односима две државе, изјавио је потпредседника Скупштине Србије и председника посланичке групе пријатељства са Русијом Ненад Поповић.

Он је истакао и да декларација коју су јуче у Сочију потписали председници две дражаве Томислав Николић и Владимир Путин "указује на чврсту и дугорочну опредељеност обе земље ка развоју најбољих политичких, економских и културних односа".

Поповић је истакао и да су потписивањем Декларације створени сви услови за даљи развој економске и привредне сарадње Србије и Русије, саопштено је из српског парламента.

Он је изразио очекивање да ће та Декларација да подстакне "како нова улагања руских компанија у Србију тако и значајније присуство српских компанија на руском тржишту".

Поповић је подсетио да је Србија "једина земља на свету која има споразум о слободној трговини са царинском унијом коју чине Русија, Казахстан и Белорусија".

Он је у саопштењу навео и да је "то тржиште од преко 200 милиона људи где ми практично све домаће производе можемо да извозимо без царина".

Поповић је закључио и да је "излазак на ово тржиште јединствена шанса за опоравак домаће привреде", додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи