Вучевић: Нови Сад није Бејрут

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао да није задовољан стањем безбедности у том граду али и да "Нови Сад није Бејрут" и да ситуацију не треба представљати "катастрофалном". Опозиција напустила заседање градског парламента.

Нови Сад није Бејрут иако нисам задовољан стањем безбедности у граду, изјавио на седници градског парламента градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је оценио да за такву ситуацију није одговорна само полиција која је често прва на удару и чији се рад највише критикује, већ је то проблем читавог друштва, почев од породице, преко просвете, до правосуђа.

"То питање не може бити решено преко ноћи јер нико данас нема одговор на тај проблем. Да тако нешто постоји, већ би било прихваћено", рекао је Вучевић у Скупштини Града.

Шефица опозиционе одборничке групе, Лиге социјалдемократа Војводине Злата Перичин казала је на скупштинском заседању да је питање безбености кључно за грађане Новог Сада.

Перичин је подсетила на бројне инциденте, пуцњаву којој су учествовали малолетници, на пожаре у којима су гинули млади људи.

Одборник опозиционе Демократске странке Горан Радојев критиковао је предлог Савеза за јавни ред и мир Скупштине Града, према којем наставницима треба дозволити да повремено претресају школске торбе.

"Тај предлог је немогуће остварити у пракси јер би се сви наставници у основним и средњим школама претворили у позорнике", оценио је Радојев.

После четири сата расправе, опозиција је повукла свој предлог закључака, уз поруку да их је власт "обесмислила" амандманима.

Опозициони одборници су потом напустили заседање.

"Тужно је и претужно што град у којем родитељи не смеју да пусте дете само из школе, или увече са тренинга, има овакву власт. Још је ужасније што ћемо, нажалост, дочекати неке стравичне вести пре него што се ти људи освесте", оценила је Злата Перичин.

Седница Скупштине Града Новог Сада почела је са једночасовним закашњењем због тога што је био "пао" електронски систем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару