Читај ми!

Посланичка питања о Косову

Либерално демократска партија питала је Владу Србије када ће доћи до договора Београда и Приштине о плану примене брислеског споразума. Шеф посланика ДСС-а Слободан Самарџић рекао да је "клевета" тврдња да је бивши премијер Војислав Коштуница доносио одлуке о пуштању албанских терориста.

У делу седнице Скупштине Србије која је предвиђена за посланичка питања, Косово и Метохија била је главна тема. 

Посланик ЛДП Зоран Остојић је у Скупштини Србије рекао да је примена бриселског споразума важна, а да се сада "налазимо у вакууму" и чини се да се "ништа не дешава".

"Да ли је влада свесна да време пролази? Да ли ћемо у наредних неколико дана добити план имплементације и да ли ће влада схватити да мењајући косовску политику мора да промени и политику у земљи", упитао је Остојић и додао да је премијер Ивица Дачић пре неколико дана рекао да ћемо "за седам до 10 дана имати план имплементације".

Осврћући се на недавни митинг у Београду против примене бриселског споразума, Остојић је рекао да су појединци позивали на убиство представника дрзавих органа, а да "власт толерантно и мирно реагује на то".

Шеф посланика ДСС-а Слободан Самарџић тврди да је "клевета" тврдња да је бивши премијер Војислав Коштуница доносио одлуке о пуштању албанских терориста.

Самарџић је рекао је да премијер Србије и први потпредседник Владе Ивица Дачић и Александар Вучић "учестало говоре говоре да је Војислав Коштуница доносио одлуке о пуштању албанских терориста"

Он је затражио објашњење на коју се одлуку позивају када тврде да је Коштуница то учинио.

Самарџић је рекао да такву одлуку није донео Коштуница, већ да је амнестија извршена на основу закона из 2001. године по коме су пуштени многи, а међу њима и браћа Мазреку.

"Можда Дачић и Вучић имају нека друга документа па их молим да их покажу, јер то је једна велика клевета. Разуме се да се у политичкој борби користе разна средства, али то би у демократском друштву требало да има меру и границу", рекао је Самарџић.

Он је додао да је тадашњи закон о амнестији донет под "великим притиском истог тог запада", а доношење закона о амнестији био је "један од услова парламетарне скупштине Савета Европеда како би Србија могла да буде кандидат за члана Савета Европе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару