Читај ми!

Пантић: Наставити заједно са државом

Посетом вицепремијера Александра Вучића северу Косова направљен мали помак, каже заменик директора Канцеларије за КиМ Крстимир Пантић и сматра да ће Влада и Срби са севера покрајине пронаћи заједнички језик. Општи став је да се мора наставити заједно са државом, рекао је Пантић.

Заменик директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић изјавио је да је током посете првог потпредседника Владе Александра Вучића северу Косова направљен мали помак и да је оптимиста да ће Влада и локалне самоуправе са севера покрајине пронаћи заједнички језик.

Пантић је у изјави Танјугу рекао да је Вучићева посета и разговор са одборницима четири скупштине општине најбољи могући начин да се разреше проблеми и неспоразуми који постоје између Владе Србије и локалних самоуправа на северу Косова.

"Драго ми је што су председници локалних самоуправа поновили став, а и огромна већина одборника је у јучерашњој дискусији показала и изјаснила се, да се без државе Србије проблем који постоје на Косову и Метохији не могу разрешити", рекао је Пантић.

Он је нагласио да је општи став да се мора наставити заједно са државом, да се проблеми решавају у координацији и да је ово само почетак онога што ће уследити у наредном периоду, а то је много чешћа комуникација и не само разговор са одборницима већ и грађанима који живе на северу Косова.

"Оно што је добро јесте да је јуче направљен мали помак у разумевању између ставова Владе Србије и Срба који живе на Косову и Метохији. Још увек нема неког видљивијег приближавања ставова али је помак свакако начињен и то је добар знак", рекао је Пантић.

Пантић је поновио да је оптимиста да ће Влада Србије и локалне самоуправе на Косову и Метохији, нарочито на северу покрајине, пронаћи заједнички језик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару