Читај ми!

Официри за везу могу брзо да реагују

Комуникација Београда и Приштине биће бржа, а проблеми ће моћи на лицу места да се реше када почну да раде официри за везу, каже Дејан Павићевић. Очекује се да официри за везу почну са радом до краја јуна, поновио је Павићевић.

Официр за везу Београда Дејан Павићевић каже да ће официри за везу радити и на примени бриселског споразума. Убрзаћемо комуникацију јер ћемо имати особе које ће бити у Београду и Приштини које ће моћи брзо да реагују, брзо да преносе поруке и брзо да на лицу места реше проблеме, рекао је Павићевић.

Не зна се тачан датум када ће радно место официра за везу бити Приштина, али је прецизирано да ће то бити до краја јуна, рекао је Павићевић гостујући у Дневнику РТС-а.

"После самог договора премијера Дачића и господина Тачија, било је доста несугласица, које су кроз техничке договоре решаване и дошли смо до неког техничког договора који је прихватљив за обе стране", објашњава Павићевић.

Приштина је инсистирала на дипломатском статусу, дипломатским имунитетима, али од тога нема ништа, каже Павићевић и подсећа да су официри за везу особе, а не канцеларије.

"Официри за везу су људи који ће пратити имплементацију споразума, а нарочито сада када имамо бриселски споразум", нагласио је Павићевић.

Олакшаћемо и убрзари саму комуникацију јер ћемо имати особе које ће бити у Београду и Приштини које ће моћи брзо да реагују, брзо да преносе поруке и брзо да на лицу места реше проблем, рекао је Павићевић.

Он је напоменуо да ће се послови официра за везу у Београду и Приштини обављати из канцеларија Европске уније. 

Споразум предвиђа да официр за везу може да има административног асистента и возача, док ће безбедност гарантовати свака од страна, рекао је Павићевић, објаснивши да ће њега обезбеђивати припадници косовске полицијске службе у Приштини, док ће косовског официра за везу обезбеђивати српска полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару