Читај ми!

УРС: Министарство спасило државу банкрота

Министарство финансија успело да спаси државу банкрота, смањи намете привреди и јавни дуг и обезбеди стабилно финансирање плата и пензија, поручује члан Председништва УРС-а Мирослав Чучковић одговарајући на критике демократа.

Уједињени региони Србије одбацили су критике Демократске странке о најављеној пореској реформи, наводећи да је Министарство финансија успело да спаси државу банкрота, смањи намете привреди и јавни дуг и обезбеди стабилно финансирање плата и пензија, које су биле угрожене до пре неколико месеци.

У писаној изјави достављеној медијима, члан Председништва УРС Мирослав Чучковић је рекао да ће измене пореских закона донети 26 милијарди динара у буџет Пензионог фонда и да ће то обезбедити стабилност и благи раст пензија за око 1,6 милиона пензионера у Србији, а да ће растеретити близу 300.000 малих и средњих предузећа у Србији.

"УРС сматра да медијска хајка која се ових дана води од стране представника ДС-а представља израз њихове неспособности да прихвате чињеницу да је одговорност да локалне средине добро функционишу искључиво на њима, рекао је Чучковић.

Поводом изјаве потпредседнице ДС-а Весне Мартиновић, која је критиковала најављене пореске измене, Чучковић је рекао да је управо деловањем УРС-а у претходној години буџет Панчева повећан за једну милијарду динара.

"Већ девет месеци УРС се бори да спаси Србију, а самим тим и сваку локалну самоуправу, сваког пензионера, сваког лекара, полицајца, наставника. Посебно је значајан заједнички координирани удар на сиву економију, која драматично празни и локалне и републички буџет, а оваква атмосфера ће спровођење те акције свакако отежати", навео је Чучковић.

"Посао нас, председника општина, ма којој странци да припадамо, је да стварањем пословног амбијента, рационалним коришћењем средстава, бржим издавањем дозвола и скраћењем процедура помогнемо Влади Србије да очува финансијску стабилност у земљи и запосли још више људи. Самим тим ће и локални буџети у наредном периоду бити већи, рекао је Чучковић, који је председник београдске општине Обреновац.

Мартиновићева је раније данас позвала надлежне у Министарству финансија и привреде и у Влади Србије да поново размотре измене пореских закона и да са локалним самоуправама заједнички нађу решења за тај проблем, будући да ће најављене пореске измене оштети буџете локалних самоуправа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару