Читај ми!

Ружић: Прекинути манипулацију митом о Косову

Приближавање ставова начелника управних округа и Владе велики искорак, оценио председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић. Остаје још један корак, а то је разбијање предрасуда и манипулација митом о јужној покрајини, поручио Ружић.

Председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић је рекао да је приближавањем ставова пет начелника управних округа са Косова са Владом Србије, у погледу примене бриселског споразума, направљен велики искорак, али да остаје још један корак - разбијање предрасуда и манипулација митом о јужној покрајини.

"Уверен сам да остаје још један веома важан корак на том плану, а то је разбијање предрасуда које, нажалост, постоје код народа пре свега на северу наше јужне покрајине и мислим да је дошло крајње време да они који су на манипулацији митом и епом о Косову згртали енормна богатства, на грбачи управо тог народа и свих грађана Србије, с тим прекину", рекао је Ружић у Бору.

Очигледно да неким центрима моћи смета што је Србија донела веома тешку, али једину исправну и рационалну одлуку да се бриселски споразум потпише и да се спроведе у дело, рекао је Ружић који је присуствовао седници Општинског одбора СПС-а.

Ружић је нагласио да је дошло време да се рационално сагледају ствари и да, како је нагласио, нико никога не треба да плаши тиме да је угрожен њихов статус и егзистенција или било које право које задире у сферу људских, политичких, економских или било којих других права.

"Уверен сам да ћемо успети у томе и мислим да су премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић преузели велику одговорност да нешто што је можда могло бити решено ранијих година, сада решимо и тај косовски гордијев чвор развежемо до краја и кренемо у нормалну будућност", навео је Ружић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару