Читај ми!

ДС: Измене закона удар на буџете општина

Најављене измене пореских прописа оштетиће буџете локалних самоуправа за око 200 милиона евра, оценила потпредседница ДС-а Весна Мартиновић.

Потпредседница Демократске странке Весна Мартиновић позвала је надлежне у Министарству финансија и привреде и у Влади Србије да поново размотре измене пореских закона и да са локалним самоуправама заједнички нађу решења за тај проблем.

Мартиновићева је на конференцији за новинаре у седишту ДС-а рекла да актуелна власт нема озбиљну економску политику, да одлуке доноси стихијски и да ће најављене измене пореских прописа оштети буџете локалних самоуправа за око 200 милиона евра.

Мартиновићева је рекла и да ће најављено спуштање пореза на зараде са 12 на 10 одсто и повећање неопорезивог дела дохотка са 8.700 на 11.000 динара негативно утицати на буџете локалних самоуправа.

"Прошлогодишњим укидањем локалних такси и накнада, буџети локалних самоуправа су већ смањени, а најављеним променама врши се још један удар на финансије локалних самоуправа, чији ће губитак бити око 200 милиона евра", рекла је Мартиновићева.

Потпредседница ДС-а је оценила и да би од тог новца свака локална самоуправа могла да изгради најмодерније опремљену школу и вртић, станове за социјално угрожене, као и да омогући да сваки основац, средњошколац и студент добије по један рачунар, али и да би тим новцем могао да се повећа буџет за културу и науку.

Портпаролка те странке Александра Јерков подсетила је да је ДС упозоравао приликом усвајања буџета да је он нереалан, да не може да се напуни брзо као што је Влада обећала и да је то одбачено и исмејано од стране министра финансија Млађана Динкића.

"Данас видимо да су ДС, Фискални савет и стручна јавност били у праву и да је повећање ПДВ-а било само зарад повећања цена. Позивамо Владу да уштеди на другим местима и да не даје субвенције од 15 милиона евра за куповину аутомобила Фијат и изградњу гондоле на Копаонику", навела је Јерков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару