ДС: Европа идеал мира и толеранције

Европа се пре 63 године окренула од своје ратне прошлости и почела стварање боље будућности, због чега представља идеал мира и толеранције, саопштила је Демократска странка.

Поводом Дана победе, Демократска странка саопштила је да је у претходном времену била једини гарант европских вредности у Србији и да је сада важно да подршка европском путу буде основ за трајну државну политику.

Демократе истичу да су поносни што су од оснивања једина странка у Србији која је константно схватала место Србије у Европи.

Та странка је истакла да, упркос константним препрекама, никада није одустајала од борбе против националне мржње и нетрпељивости, гушења медијских слобода, борећи се свих ових година за владавину права, поштовање људских права, демократију и слободно друштво.

Демократе истичу да је њихов највећи успех у томе "што њихови некадашњи противници, а и противници Србије у Европи, схватају погубност својих грешака и што данас траже разумевање за своје несналажење".

"Нико не може ускратити некоме право да призна своје грешке, али нико не може ни да врати изгубљене године и стотине хиљада оних који нису више у Србији", пише у саопштењу ДС.

Та странка подсећа да се Европа на данашњи дан, пре 63 године, окренула од своје ратне прошлости и отпочела са стварањем боље будућности.

"То је кратак период у историјском смислу, али уједно и најдужи период сталног мира на нашем континенту. Једино што је реметило тај период мира су били ратови на тлу бивше Југославије, због чега ћемо ми увек посматрати Европу и ЕУ као идеале мира и толеранције", наводе демократе.

Та странка указује да је због оствареног мира и био могућ економски просперитет ЕУ, који је до скора погрешно сматран за главну сврху европског пројекта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару