Ђилас: Поруке ЛСВ-а нису добронамерне

Политика ДС-а према питањима аутономије Војводине и децентрализације Србије је јасна и због тога поруке које долазе из ЛСВ-а нису добронамерне и нису засноване на чињеницама, навео је Драган Ђилас у писаној изјави.

Председник Демократске странке  Драган Ђилас изјавио је да је јасна политика те странке када су у питању аутономија Војводине и децентрализација Србије и да, због тога, поруке које долазе из Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) нису добронамерне.

"ДС се одувек борила против централизације Србије, залагала се да грађани у срединама у којиме живе доносе што више одлука које се тичу њихових живота и располажу средствима која су створена у њиховим општинама", навео је Ђилас у писаној изјави.

Ђилас је, због тога, оценио да поруке које долазе из ЛСВ-а нису добронамерне, али да нису ни утемељене у чињеницама, политици и активностима Демократске странке.

"Очигледно је да данас имамо две дијаметрално супротне струје: оне који желе да потпуно централизују Србију и укину аутономију Војводине и оне који, доливајући уље на ватру, желе да прикажу Војводину као обесправљену колонију која у Београду има само непријатеље", навео је Ђилас.

Председник ДС-а је додао да је странка на чијем је челу увек сматрала да су оба става погрешна, опасна и штетна.

Потпредседник ЛСВ-а Ђорђе Стојшић оценио је данас да је председник Демократске странке Драган Ђилас спреман да жртвује војвођанску аутономију да би се "препоручио актуелној власти".

Стојшић је на конференцији за новинаре у Новом Саду коментарисао Ђиласову изјаву да су од војвођанске декларације опаснији наводи заменика председника ЛСВ-а Бојана Костреша да би било добро да и Војводина има права која споразумом са Приштином добијају косовски Срби.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару