Читај ми!

Стефановић очекује договор са Србима са КиМ

Имплементација споразума из Брисела штити интересе наше земље и народа, рекао председник српског парламента Небојша Стефановић и истакао да се нада да ће се постићи договор са Србима са севера Косова.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић рекао је да полаже велике наде да ће се постићи нека врста договора са Србима са севера Косова о спровођењу бриселског споразума.

"Волео бих да они прихвате да учествују у процесу имплементације јер верујем да то суштински штити све интересе наше земље и народа", рекао је Стефановић новинарима у Земуну, на почетку кампање СНС-а за изборе у тој општини.

У Народној Скупштини, посланици су јуче усвојили извештај Владе Србије о политичким и техничким преговорима са Приштином

Стефановић, који је и потпредседник СНС-а, рекао је да очекује да се у уторак одржи састанак првог потпредседника Владе Александра Вучића са Србима са севера Косова.

"Ако је потребно да идемо на референдум да би постигли државно јединство, и ако ће после тога и Срби са севера пристати да учествују у имплементацији и схватити да је то већинска воља а уверен сам у то, онда треба да идемо на тај референдум, да не делимо наш народ", рекао је Стефановић.

Председник Скупштине је рекао да је та врста политичког јединства суштина и да, уколико је референдум потребан за то, та ће идеја бити подржана.

"Што се тиче скупштине она ће, наравно, дати свој допринос. Скупштина формално расписује референдум, али ће суштина бити да успемо да постигнемо договор са Србима са севера и да схвате да ово што радимо не радимо за било кога другог већ за читав народ ове земље, па и за њих", рекао је Стефановић.

Стефановић је најавио да ће СНС уложити "сваког човека и сваки атом снаге" у борбу против криминала и корупције, али и у борбу за инвестиције и нова радна места.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару