Читај ми!

Дечаци избодени у Бошњачкој махали

Двојица дечака, Србин и Горанац убодени ножем у леђа у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице. Стање дечака стабилно. Двојица осумњичених, одлуком тужиоца, пуштени да се бране са слободе, иако их косовска полиција сумњичи за покушај убиства.

У северном делу Косовске Митровице, у насељу Бошњачка махала двојица дечака - Србин и Горанац убодени ножем у леђа.

Косовски Србин Ф.З. (15) и Горанац А.Ш (15) задобили су повреде у пределу леђа око 12.40, збринути су у Здравственом центру, а њихово здравствено стање је стабилно.

Директор Здравственог центра Милан Ивановић рекао је Танјугу да су дечаци ножем задобили убодне ране у пределу леђа, да су смештени на хируршком одељењу и да је њихово здравствено стање стабилно.

Заменик директора регионалне КПС за север Косова Ергин Медић изјавио је да је полиција привела двојицу младића због покушаја убиства двојице малолетника. Приведени су Д.К. (17), као главни осумњичени, и Б.С. (18), обојица из Бошњачке махале.

Полиција је претрагом терена пронашла нож којим је извршено то кривично дело а случај је оквалификован као покушај убиства.

Међутим, одлуком тужиоца двојица осумњичених пуштени су да се бране са слободе.

Бошњачка махала је мултиетничко насеље у северном делу Косовске Митропвице у коме живи Срби и Албанци.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила тај напад и затражила да се починиоци и инспиратори хитно пронађу и казне, наводи се у саопштењу. 

Напад је осудила и главна извршна службеница Административне канцеларије северне Митровице Адријана Хоџић назвавши га кукавичким чином који је неприхватљив у било којем цивилизованом друштву. 

Пантић посетио повређене дечаке

Заменик директора Владине канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић обишао је повређене дечаке у болници у Косовској Митровици.

"Дечаке је напала група Албанаца док су возили бицикле", рекао је Пантић.

Према његовим речима, то је још један показатељ шта Србе чека у независном Косову ако дође до спровођења (бриселског) споразума.

"Срби на Косову и Метохији, нарочито они на северу, неће подлећи овим застрашивањима, ово ће само ојачати нашу спремност и одлучност да бранимо оно што припада нама и оно што ће остати наше", истакао је Пантић.

"Бедно је и јадно да Албанци нападају децу, чак и са леђа, јер немају храбрости да се очи у очи погледају са њима", додао је Пантић.

Пантић је, позивајући се на дежурног хирурга Радимира Јанковића, навео да су дечаци имали много среће, јер сечиво није погодило аорту, иначе би "последице биле трагичне".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару