Читај ми!

УРС сакупља потписе за регистрацију

У мају УРС прераста у политичку партију, а већ је почело прикупљање потписа за регистрацију, рекао портпарол тог покрета Марко Селаковић.

Портпарол Уједињених региона Србије Марко Селаковић рекао је да ће УРС у другој половини маја прерасти у политичку партију, за чију регистрацију је почело прикупљање потписа, истакавши да УРС по рејтингу сустиже Демократску странку, а у неким градовима је убедљиво и престигао.

Потписи за регистрацију УРС-а као политичке партије биће предати након ускршњих и првомајских празника, после чега ће у другој половини маја УРС одржати изборну скупштину и изабрати органе и тела, чиме ће процес "прерастања у јединствену политичку партију бити потпуно заокружен", наводи се у саопштењу.

Селаковић је истакао да УРС, када је реч о подршци међу грађанима, достиже ДС.

"У неким градовима смо ДС убедљиво и престигли, а при том не говорим о градовима у којима смо ми убедљиво победили, попут Крагујевца, Зајечара, Лознице, Трстеника, већ о недавно одржаним изборима. Подсећам да смо на изборима у Ковину освојили готово двоструко више гласова него ДС и ЛДП заједно", казао је Селаковић и објаснио да је то јасан доказ да грађани виде "ко ради, а ко прича маркетиншке приче".

Према његовим речима, грађани се опредељују у зависности од тога ко има резултат и да у томе лежи објашњење "чињенице не само да рејтинг УРС сустиже рејтинг ДС, већ да је све више људи из ДС који прелазе у УРС".

"Чињенице говоре да, у тренутку док неки критикују и говоре како нема инвестиција, Млађан Динкић потписује уговор где се отвара 200 нових радних места у Суботици. Два дана након тога Млађан Динкић потписује уговор са НЦР-ом о запошљавању још триста младих ИТ стручњака и инжењера, који ће наћи посао у једној од најугледнијих светских компанија", навео је Селаковић.

Он је подсетио да је УРС у недељу одржао оснивачку скупштину у Крагујевцу и упитао све који су говорили да УРС нема будућност какав је њихов коментар сада када је једногласно усвојени Програм, Статут и Оснивачки акт.

"Наша тежња је да се сви заједно боримо за остварење онога што је основни програмски циљ који смо поставили, а то је да створимо другачију Србију. Подсећам да ми другу Србију немамо, ми ову Србију морамо да чинимо другачијом и за то нам је потребан нови пут, навео је Селаковић и додао да је то пут стварања једнаких шанси за све регионе, односно модерне, организоване државе.

Како је истакао, у основи Програма УРС-а налазе се децентрализација, регионализација, стварање једнаких шанси за све регионе и економски опоравак.

"УРС се залаже да се представници народа бирају директно, а не да партијске централе одређују ко ће бити градоначелник или председник општине, баш као што сваки регион треба да има јасно дефинисан ниво власти и јасно дефинисане органе који одређују шта су ту приоритети, а не да се чека централна власт да одређује и утврђује шта је коме приоритет", поручио је Селаковић.

Селаковић је нагласио да у Србији има инвестиција и да ће их тек и бити јер је УРС "тек почео, након што смо месецима најпре морали да отклањамо последице катастрофалног управљања јавним финансијама".

"Улажењем Србије у зону стабилности, кроз добијање датума за почетак преговора, кроз прихватање споразума са Приштином, ми ћемо тек имати ветар у леђа, када говоримо о инвестицијама", закључио је Селаковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару