Читај ми!

У Бриселу о редоследу тачака и роковима

Тимови за имплементацију бриселских споразума ће на сутрашњем састанку разговарати о редоследу реализације договорених тачака и роковима примене, изјавила потпредседница Владе за европске интеграције Сузана Грубјешић.

Потпредседница Владе Србије за европске интеграције Сузана Грубјешић изјавила је да ће тимови за имплементацију бриселског споразума сутра разговарати о редоследу реализације договорених тачака и роковима њихове примене.

Сузана Грубјешић је за РТВ рекла да разуме тренутни став Срба са Косова и Метохије о бриселском споразуму и да не очекује да ће они променити свој став већ након сутрашњег састанка у Влади Србије, јер је за то "потребно доста преговора и састанака до којих ће сигурно доћи".

"Разумем тренутни став Срба са Косова и Метохије и не очекујем да ће они тај став променити већ сутра након састанка у Влади Србије, јер је за промену ставова потребно доста преговора и састанака до којих ће сигурно доћи", сматра потпредседница Владе.

На питање о оставци Александра Вулина на место директора Владине Канцеларије за Косово и Метохију, Грубјешићева је рекла да је оставка лични чин и да не жели да је коментарише.

Грубјешићева сматра да ни сам Вулин нема замерке на текст споразума, већ, како га је она разумела, на термин усвајања, јер је он тражио да се све одложи за неколико месеци, за шта "није било времена".

Како је рекла, не очекује да ће након потписивања бриселског споразума уследити "поплава" признања Косова.

Када је реч о добијању датума за почетак преговора са ЕУ, Грубјешићева је навела да ће европски комесар Штефан Филе, који сутра долази у Београд, подробније објаснити извештај поднет Савету министара ЕУ, који је, како је нагласила, за Србију најповољнији од свих претходних.

"Не видим начин како би неко из Европске уније, после онаког извештаја Кетрин Ештон могао да каже да је против тога да Србија добије датум", рекла је потпредседница Владе.

Грубјешићева је нагласила да Србија спремно дочекује добијање датума и да је спремна да одмах крене у преговоре о приступању ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару