Читај ми!

СНС постао члан Европске народне партије

Српска напредна странка примљена у политичку групу Европске народне партије на пролећном заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру. Европска народна партија је најјача политичка фракција у Савету Европе и у Европском парламенту.

На пролећном заседању Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру Српска напредна странка примљена је у политичку групу Европске народне партије, најјаче политичке фракције у Савету Европе, али и у Европском парламенту.

Одајући признање СНС-у на досадашњим постигнутим резултатима председник групе Европске народне партије у Савету Европе Лука Волонте изразио је очекивање да ће даљи напори на достизању циљева ове групе европских народних партија убрзо довести до чланства те партије у Европску народну партију и у Бриселу.

Како се наводи у саопштењу Скупштине Србије, после гласања за пријем СНС-а, коме је присуствовао и председавајући Парламентарне скупштине Савета Европе Жан Клод Мињон, представнику СНС-а и шефу наше делегације у Стразбуру, Александри Ђуровић упућене су честитке и жеље за успешан рад у оквиру ове политичке групације у Савету Европе.

Европска народна партија окупља европске странке десног центра и представља најутицајнију политичку групацију у Европи.

Значај и утицај Европске народне партије се протеже од Савета Европе до Европског парламента. Европска народна партија има велики утицај на доношење свих значајних одлука у Европској унији, односно великом броју европских држава.

Пуноправне чланице су демохришћанске и конзервативне странке из земаља Европске уније, а придружене су из Швајцарске, Норвешке, Хрватске и Србије. Поред њих постоје и странке са положајем посматрача из целе Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару