Читај ми!

Осуда пуцњаве у Новом Саду

Пуцњаву на игралишту у близини вртића у Новом Саду оштро осуђују многе политичке партије и организације. ДС оптужује градоначелника тог града Милоша Вучевића да се не бави свакодневним проблемима Новосађана. Напредњаци одговарају да ДС инциденте користи за обрачун са политичким неистомишљеницима.

Бројне политичке партије и организације у Новом Саду осуђују јучерашњу пуцњаву у близини вртића у Новом Саду.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најоштрије осуђује криминално понашање и насиље на улицама, саопштено је из кабинета градоначелника.

Вучевић очекује да се одговорни за криминал што пре санкционишу у складу са законом и да органи јавног реда и мира очекују предузимање хитних мера како би се безбедносна ситуација побољшала.

"Већ други пут у кратком року дешава се окршај ватреним оружјем у близини установа у којој бораве деца, а таква ситуација је недопустива. Не можемо дозволити да родитељи страхују за децу и то у окружењу у којем би требало да буду сигурна", навео је је Вучевић.

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду саопштава да у тој пуцњави само пуком срећом нико није погинуо и да је такво стање недопустиво, "јер је од последње пуцњаве у школском дворишту на Новом насељу протекло тек неколико недеља".

Демократе Новог Сада позивају градоначелника Вучевића да се бави решавањем свакодневних проблема Новосађана, а да ''бављење високом политиком и писање свакодневних писама препусти неком другом из своје странке".

Градски одбор Српске напредне странке, уз оштру осуду инцидента, одговара да Вучевић свој посао обавља максимално савесно, а да ДС ''не поштује никакве норме понашања и морала јер, најгоре инциденте у којима су у опасности и деца користи за обрачун са политичким неистомишљеницима".

И политичка организација Трећа Србија саопштава да је огорчена због пуцњаве, посебно истичући да забрињава то што се догодила у близини дечјег вртића, на спортском игралишту на ком су била присутна и деца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару