Читај ми!

Нова спорења у Војводини

Новосадски одбор СНС-а тражи извињење и оставке Миливоја Вребалова и Бојана Пајтића. Разлог је изјава Вребалова током сусрета са шефом Мисије ОЕБС-а Петером Буркхартом да "осетити и разумети Војводину није револуционарни, него еволутивни процес". Напредњаци тврде да је то исто као да је "све грађане Војводине упоредио са мајмунима".

Посета шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Петера Буркхарта Новом Саду покренула је нови рат саопштењима у Покрајини.

Новосадски одбор СНС затражио је данас јавно извињење и оставке потпредседника Скупштине Војводине Миливоја Вребалова и војвођанског премијера Бојана Пајтића због, како тврде, "вређања грађана Војводине и стварање нових подела међу њима".

Новосадски напредњаци наводе да је Вребалов "дао себи за право да све грађане Војводине упореди са мајмунима".

За СНС је спорна реченица коју је Вребалов изрекао на састанку са шефом мисије ОЕБС-а у Србији Петером Буркхардом, предајући му предлог Декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине на енглеском језику - "Осетити и разумети Војводину није револуционарни, него еволутивни процес. Многи људи су дошли овде са простора бивше Југославије и само је питање времена када ће се ко од њих потпуно интегрисати у заједницу и прихватити овдашњи начин живота". 

"Сви знамо да се термин 'еволутивни' готово искључиво користи када се помиње процес еволуције од мајмуна до човека. Е, па, ако је и од Бојана Пајтића и његове камариле, превише је", навели су напредњаци у саопштењу.

"Рећи за некога да је мајмун и да је питање дана када ће еволуирати и прихватити правила понашања, увреда је каква ником нормалном не би пала на памет, али, ето, има и оних који је без трунке срама изговарају и то пред тако високим међународним функционерима", пише у саопштењу новосадског СНС.

Потпредседник Скупштине АП Војводине Миливој Вребалов разговарао је раније данас са Буркхардом и, како се наводи у саопштењу објављеном на сајту Владе Војводине, заложио да се расправа о стратешки важним документима врати у институције, а не да се о будућности Војводине одлучује, како је рекао, "уличном политиком".

Поред спорног цитате, који је СНС апострофирао у свом саопштењу, Вребалов је навео и да сматра да не постоји разлог за дизање тензија у вези с документом који, како је рекао, само вапи за поштовањем Устава и закона.

Вучевић: Приоритет обезбеђивање инвестиција

Са шефом Мисије ОЕБС срео се и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и преноо му да је градска администрација уверена да су "владавина права, демократизација и спровођење закона окосница свих активности које се реализују за добробит Новосађана".

Вучевић је шефу Мисије ОЕБС у Србији рекао да је приоритет челника Града обезбеђивање инвестиција чијом би се реализацијом, како је истакао, допринело отварању нових радних места и побољшању стандарда грађана. 

"У последњих десет година Новом Саду је недостајала подршка покрајинске и републичке администрације за остварење пуних капацитета у виталним областима", рекао је градоначелник Новог Сада Буркхарду, додајући да Град активно ради на обезбеђивању и те врсте подршке како би Нови Сад коначно кренуо путем просперитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару