Читај ми!

Николић: Без сукоба са другим војскама

Србија се труди да елиминише безбедносне ризике на територији Балкана, рекао председник Николић на пријему поводом Дана Војске Србије. Председник пожелео припадницима Војске и Министарства одбране да радни век проведу у миру.

Председник Николић је, на свечаном пријему који је приредио за припаднике војске и ресорног министарства поводом 23. априла, Дана Војске Србије, рекао да ће се држава труди да елиминише ризике безбедности на територији Балкана и да очекује да српска војска неће више имати сукобе са другим војскама.

 

Према Николићевим речима, патриотизам, кодекс части, морал, брига о другима, пожртвовање и команда "за мном" јесу одлике српске војске које ће је красити и у будућности.

"Надам се да своје војничке вештине нећете морати да примењујете у стварном животу, да ћете и даље да се играте и да на научно заснованим методама обучавате нашу децу и сами да се усавршавате", поручио је Николић.

Србија, како је подсетио, данас сарађује са многим државама и војскама, и припадници Војске Србије могу да се усавршавају, образују и прикупљају знања где год пожеле, а држава ће се трудити да војсци обезбеди савремене технологије и опрему.

Нови квалитет војног ангажовања, председник Николић види и у учешћу Војске Србије у мировним мисијама широм света.

"Тешко је војнику пожелети да у миру поживи свој радни век, али ја вам заиста желим да свој радни век поживите у миру, јер то је знак да ће и наша деца да живе у миру.

"У жељи да ово што Влада Србије гради на веома лошим темељима буде једна стабилна грађевина за будућност, ја вам желим срећан дан Војске Србије", рекао је Николић.

Председник Србије је рекао да држава неће заборавити на обавезу да у највећој могућој мери побољша социјални и материјални статус припадника војске.

Делегацију Војске Србије и Министарства одбране су на пријему код председника предводили начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић и министар одбране Александар Вучић.

Војска Србије - гарант стабилност и развоја

Председник Србије Томислав Николић честитао је свим припадницима Војске Србије 23. април  са жељом да војска као и до сада буде чинилац безбедности и мира у региону и гарант стабилности и развоја наше земље.

"Сигуран сам да ће припадници Војске и у наредном периоду професионално и одговорно извршавати све постављене задатке пружајући пун допринос наставку реформи и изградњи савремене Војске", пише у честитки председника Николића објављеној на сајту Министарства одбране.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић честитао је припадницима војске њихов дан - 23. април изразивши уверење да ће и у наредном периоду успешно извршити све задатке.

"Професионалним и одговорним извршавањем задатака у Копненој зони безбедности, запаженим учешћем у мултинационалним операцијама УН и ЕУ и несебичним пружањем помоћи грађанима Србије у тешким ситуацијама, на најбољи начин сте потврдили да је Војска Србије спремна да извршава све основне задатке који су јој додељени", навео је Диковић.

Начелник Генералштаба рекао је да је уверен да ће Војска Србије и у наредном периоду "испунити све задатке и обавезе које се постављају пред нас, пружајући пун допринос безбедности Србије, изградњи оперативних способности Војске Србије и јачању угледа војне професије".

"На тај начин најбоље ћемо оправдати висок ниво поверења које грађани Србије имају у своју Војску и остати достојни наследници наше славне војничке традиције", навео је Диковић.

Диковић је у честитки објављеној на интернет страници Војске Србије подсетио да су припадници оружаних снага у протеклом периоду реализовали бројне задатке а да су извођењем вежби у земљи и иностранству показали висок степен професионализма и обучености.

"Честитам вам празник, са жељом да и у наредном периоду будете успешни", навео је начелник Генералштаба Војске Србије.

Дан Војске Србије обележава се 23. априла, на дан када је 1815. у Такову донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од турске власти. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару