Читај ми!

Бајатовић: Аутономију угрожава војвођанска влада

Аутономију Војводине нису угрозили ни републичка влада, ни републичка скупштина, ни Уставни суд, већ је то учинила покрајинска влада уништавањем Развојне банке и фондова за развој Војводине, рекао Душан Бајатовић, након што је у центру Новог Сада потписао петицију којом се тражи повлачење декларације.

Председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије и потпредседник те странке Душан Бајатовић изјавио је да аутономију Војводине нису угрозили ни републичка влада, ни републичка скупштина, ни Уставни суд, већ да је то учинила влада Војводине.

Бајатовић је у обраћању новинарима, након што је у центру Новог Сада потписао петицију којом се тражи повлачење Декларације о заштити уставних и законских права АП Војводине, подношење оставке председника владе Војводине Бојана Пајтића и расписивање ванредних избора, рекао да се СПС од јуче укључила у акцију прикупљања потписа широм Војводине.

"Мислим да влада Војводине покушава да замени тезе. Није аутономија политичко већ пре свега економско питање", истакао је Бајатовић додајући да је аутономију Војводине угрозила покрајинска влада тако што је, како је рекао, уништила Развојну банку Војводине и фондове за развој АП Војводине.

Бајатовић је нагласио да СПС није против аутономије Војводине, али је против начина на који влада Војводине, како је истакао, уништава све институције Војводине.

Доказани сепаратисти са Ненадом Чанком на челу поново су вратили Бојана Пајтића на курс којим су заједнички ишли.

Предложеном Декларацијом оставља се могућност да се било када и у било ком времену постави питање да ли је Војводина аутономија или је република", рекао је Бајатовић.

Нагласио је да је бахатост основна политичка врлина Демократске странке која, како је нагласио, жели да "изазове тучу са Београдом, а све у циљу очувања фотеља".

Председник војвођанских социјалиста је најавио да би до краја ове седнице требало да буду саопштени резултати о броју прикупљених потписа за петицију која је покренута у недељу.

На новинарско питање да прокоментарише изјаву Бојана Пајтића да ће покрајински избори бити 2016. године Бајатовић је кратко одговорио "и ја бих волео да будем балерина али ...".

Говорећи о начину на који може доћи до расписивања ванредних избора у Војводини, Бајатовић је рекао да их има два, или да Пајтић поднесе оставку или да председник скупштине Иштван Пастор распусти парламент.

На питање новинара шта ако се не деси ниједно ни друго, да ли то значи да ће избори заиста бити 2016. године Бајатовић је одговорио да треба сачекати да се види шта ће се десити и да не жели да открива наредне кораке.

"Наравно да знамо и други и трећи и четврти корак, али их сада нећемо откривати. Свакако да у нешто овако не би улазили, а да немамо испланиране све наредне кораке", рекао је Бајатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи