Читај ми!

Јовановић: Полиција познаје нападаче

Полиција добро зна ко су људи који су у Сегедину напали мене, моју супругу и двоје пријатеља, рекао лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, истакавши да очекује од државе да реагује и поступи у складу са законом.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао да полиција добро зна ко су људи који су у Сегедину напали њега, његову супругу и двоје пријатеља, напоменувши да од полиције и државе очекује да реагује и поступе у складу са законом.

Јовановић је на конференцији за новинаре у парламенту саопштио да су он и његова супруга добро, али да је његовом пријатељу поломљена лобања, вилица и нос, да је под медицинском негом и да му предстоје операције.

"Када бих могао то да вратим не видим шта бих у реакцији могао да променим. Увек сам био у стању да се старам о себи. Поломили су му лобању, нос и вилицу, јер су мислили да се у Сегедину брани Косово и Метохија", навео је Јовановић.

"То нису Звездини навијачи, они су нас раздвојили, то нису ни људи. Када 10 мушкараца бије једну жену, онда за њих не можете рећи да су Делије и мушкарци. То су мутанти, људско дно и талог који нас је преплавио и који ће нас удавити ако се пред тим повучемо", додао је лидер ЛДП-а.

Према његовиме речима, никада није правио компромисе пред таквом врстом понашања и да не мисли да то ради ни у будуће.

"Људи са којима сам се јуче сукобио су претња за сваког нормалног човека и родитеља. Они су полицијским досијеима, осуђивани за изнуде, трговину наркотицима, за покушај убиства и наношење тешких телесних повреда. Полиција врло добро зна о коме се ради и очекујем да поступи у складу са законом", истакао је Јовановић.

Он је објаснио да је у Сегедин отишао на позив пријатеља са којима је пре 20 година пливао за Црвену Звезду, а који су у међувремену клуб вратили из мртвих, а он им помогао да преживе, као и да ће наставити да помаже том клубу и ватерполистима.

Јовановић је рекао и да њему није потребно обезбеђење, да му оно не служи да би га штитило од таквих људи, као и да би оно страдало заједно са њим или би епилог тог сукоба био још тежи да су били ту.

"Тукли су се као бабе, дебели и неспособни. То нису навијачи, то су криминалци, који се крију иза Звезде. Полиција зна сва имена и са задовољством ћу да кажем све на суду, истакао је Јовановић.

Упитан да ли се осећа безбедно у Србији, Јовановић је одговорио да 15 година живи под обезбеђењем, да су му постављали бомбе под аутомобиле, да су му палили стан и странку и да је одрастао у таквој атмосфери , али да мисли да наша деца нису безбедна и да је то страшно.

Уз напомену да ће они који се тако понашају наставити са том праксом ако им се не стане на пут, Јовановић је поручио да је то проблем Ивице Дачића и Александра Вучића и да пред тим не треба да окрећу главу.

"Ти људи су јуче били у стању да убију било кога и у томе нису успели не зато што су толерантни и великодушни, већ што смо ми себе заштитили, навео је Јовановић и додао да је за те навијаче чуо из медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи